Teška i zaslužena pobeda Crvene zvezde u Zagrebu

Košarkaši Crvene zvezde posle velike borbe ali potpuno zasluženo, savladali su Cibonu rezultatom 78:74 u 23. kolu ABA lige.

Najefikasniji u redovima crveno belih bili su Dobrić i Kalinić sa po 14 poena, Volters je dodao 12, dok je Mitrović uz 11 poena imao i 10 skokova.

ABA liga, 23. kolo:
Cibona – Crvena zvezda (12:20, 20:18, 24:16, 18:24)
Hala: Košarkaški centar Dražen Petrović
Sudije: Uroš Obrknežević, Mario Majkić, Denis Hadžić

Crveno beli su u očekivano tvrdom meču bez Holinsa, kapitena Lazića i Cirbesa i nakon teškog gostovanja u Barseloni, smogli snage da izjednačenu utakmicu prelome u samom finišu solidno ispunjene dvorane „Dražen Petrović“ nakon dobre epizode Ivanovića u poslednjoj četvrtini i važnih poena Dobrića.

Meč u draženovom domu doneo je praktično rezultatsku klackalicu tokom većeg dela susreta, nakon boljeg starta ekipe Crvene zvezde, Cibona i mladi tim koji sa klupe vodi iskusni trener Okorn zaigrali su najbolju utakmicu ove sezone i vratili se u meč, a mini serijom crveno beli otišli na veliki odmor sa prednošću 38:32.

Velika borba viđena je u drugom poluvremenu, Cibona je dobila treću deonicu 24:16, a onda Zvezda krenula odlično u poslednjoj deonici i povela za ovakvu utakmicu sa velikih 7 poena razlike 65:58 nakon penala Ivanovića. Međutim, nakon dve trojke Nakića i poena Radovčića i Brankovića Cibona je povela, a onda su na scenu stupili Ivanović kome ruka nije zadrhtala (ubacio 4 vezana penala) i već opisana minijatura u završnici Dobrića koji je nakon polaganja na drugi obruč, stavio tačku na ovaj težak meč trojkom 19 sekundi pre kraja i doneo izuzetno važnu pobedu crveno belima.

U prvom meču ove sezone koji je odigran u hali Aleksandar Nikolić crveno beli su slavili 86:72.

KK Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 12, Davidovac 2, Mitrović 11 i 10 sk, Kalinić 14, Dobrić 14, Simonović, Ivanović 11, Marović 3, Vajt 9, Kuzmić 2;

Crveno beli sada usamljeni na vrhu tabele imaju 19 pobeda i 2 poraza u sezoni i u narednom kolu dočekuju sledećeg ponedeljka poslednjeplasiranu ekipu Krke.

Crveno beli su posebnim detaljem obeležili i nisu zaboravili ljude sa daunovim sindromom . Danas je njihov dan, a za nas podsetnik da je i njima potrebna podrška. I ne samo danas, nego svakog dana. Crveno beli stoje uz njih – a detalj sa raznobojnim čarapama i podsetnik da su i tokom utakmice u Zagrebu mislili na njih.

Odmah po završetku utakmice crveno beli kreću autobusom za Beograd, a već u utorak počinju pripreme za utakmicu sa Albom u Berlinu.