Crveno-beli korak bliže prvom mestu, pobeđen FMP 90:82

Košarkaši Crvene zvezde mts pobedili su ekipu FMPa u utakmici 26.kola regionalne lige 90:82 21:25,30:25,24:12,15:20) i tako sačuvali prvo mesto na tabeli.

Pred 1500 gledalaca u dvorani „Aleksandar Nikolić“ najefikasniji u ekipi Crvene zvezde mts bio je Mitrović sa 17 poena.

Meč u Beogradu opravdao je epitet derbija ove (poslednje) runde regularnog dela regionalne lige, ekipa FMPa je mnogo bolje otvorila utakmicu i na krilima vrlo raspoloženog Amerikanca Brajsa Džonsa povela sa 21:9,a na kraju prve deonice bilo je 21:25.

Gost je vodio do sredine druge deonice (poslednji put najvećom prednošću 38:30 nakon čega je trener crevno belih Dejan Radonjić zatražio tajm aut) a onda su crveno beli korak po korak počeli da stižu tu prednost trojkama Davidovca i Voltersa, kao i vrlo zapaženom epizodom Mitrovića koji je u finišu poluvremena ubacio 7 poena (dvojka, dvojka i slobodno bacanje i kasnije još jedan penal).

Konačan rezultat u prvom poluvremenu bio je 51:50.

U drugom poluvremenu crveno beli su „stegli“ odbranu i nakon 54:52 i pogotka Pavićevića u 23.minutu, napravili veliku seriju 17:3 koju je trojkom pokrenuo Dobrić, i preuzeli kontrolu nad utakmiom koju su nakon toga mirno priveli kraju i stigli do novih bodova.

U prvom meču koji je odigran sa poslednjim danima stare 2021.godine, crveno beli su slavili u Železniku 98:74.

KK Crvena zvezda mts:
Lazarević12, Volters 7, Davidovac 8, Mitrović 17, Kalinić 5, Dobrić 12, Holins 7, Ivanović 12, Marković 3, Vajt 7, Kuzmić, Topić.

Na ovom meču nisu igrali Lazić, Simonović, Cirbes i Vudragović.

Trener KK Crvena zvezda mts Dejan Radonjić:

Nismo dobro krenuli od početka u oba pravca. Čitavo prvo poluvreme nismo uspeli da igramo odbranu na nivou koji je potreban za zadovoljavajući rezultat. Primili smo 50 koševa u prvom poluvremenu, što je mnogo. FMP je igrao jako dobro. U nastavku smo uspeli da podignemo nivo igre, da dođemo do prednosti, da uđemo u kontrolu meča. Bilo je vidno da postoji ozbiljna doza zamora i potrudićemo se da se u narednom periodu pozabavimo i time, uz raspored koji će biti lakši od onoga što smo imali u dugom periodu pre ovoga. Čestitam FMP-u na odličnoj sezoni i želim im sreću u nastavku”.

Nakon ove utakmice crveno bele očekuju dva gostovanja i zaostali mečevi u Podgorici i Čačku, kao i zaostala utakmica sa Igokeom u Beogradu 23.04 u hali Aleksandar Nikolić. Ekipi Crvene zvezde koja vodi na tabeli sa skorom 21:2, potrebna je još jedna pobeda iz naredna tri meča kako bi matematički osigurala prvo mesto pred plej of.

Narednu utakmicu ekipa Crvene zvezde mts igra u subotu 16.04 u dvorani Morača u Podgorici protiv ekipe Budućnosti. Taj zaostali meč 15.kola na programu je od 21 sat.