Crveno beli u Čačku

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon važne pobede u jednom od derbija regionalne lige u Podgorici, kojom su obezbedili prvo mesto na tabeli pred doigravanje, odigraće još dve zaostale utakmice protiv Borca i Igokee.

Ti mečevi nakon zaslužee pobede u Podgorici, nemaju nikakav rezultatski značaj za ekipu Crvene zvezde koja je tokom vrlo komplikovanog kalendara, igranja Evrolige, Kovida, povreda, pokazala kvalitet i osigurala prednost domaćeg terena.

Meč protiv Borca koji je trebalo da se odigra početkom aprila odložen je zbog izmene termina i naknadno odigrane utakmice crveno belih u Kaunasu.

U prvom meču ove sezone u regionalnoj ligi, crveno beli su slavili rezultatom 109:62,a tim iz Čačka ovoga puta je domaćin u svojoj dvorani kraj Morave u utakmici koja počinje u sredu od 19 časova:

Trener Dejan Radonjić: “Idemo na gostovanje u Čačak koji je košarkaški gradi u halu u kojoj će Borac imati podršku svojih navijača. I pored činjenice da smo ostvarili prvi cilj i osigurali prvo mesto na tabeli pred plej of, želimo da odigramo dobru utakmicu i zabeležimo dve pobede u poslednja dva meča protiv Borca i Igoke u subotu u Beogradu”

Ognjen Dobrić:: “Sledi meč sa Borcem u Čačku, u hali i gradu gde je oduvek košarkaška atmosfera. Jesmo pobedom u Podgorici ostvarili primarni cilj i obezbedili prvo mesto pred plej of i prednost domaćeg terena, ali želimo da odigramo dobru utakmicu u dvorani Borca i predstavimo se na najbolji mogući način,a to je borbeno sa dosta energije protiv domaćina koji u ovoj završnici ima i svoju računicu i želi još bolji plasman na tabeli” rekao je Dobrić.

Pred ovaj meč trener Radonjić neće moći da računa na povređene Lazića i Cirbesa.

Poslednji meč pred pauzu koja će trajati čak do 18.05 kada startuje plej of, Crvena zvezda igra u subotu od 13 časova protiv Igokee. U prvoj plej of fazi igraju timovi od 3-6 mesta (te utakmice igraju se početkom maja), Crvena zvezda se kao prvoplasirana priključuje takmičenju uz prednost domaćeg terena od polufinala gde će dočekati pobednika dvomeča Cedevita Olimpije i Igokee.