Rutinska pobeda Crvene zvezde u Čačku

Košarkaši Crvene zvezde savladali su na gostovanju Borac u Čačku (54:66) u meču 25. kola ABA lige.

ABA liga, 25. kolo:
Borac – Crvena zvezda 54:66
13:15, 15:19, 14:10, 12:22
Hala: Dvorana Borac (Čačak)
Sudije: Igor Dragojević, Marko Pecelj, Vladimir Vesković

U punoj hali Borca kraj Morave, najefikasniji u redovima Crvene zvezde bio je Ostin Holins koji je meč završio sa 16 poena, tri skoka i šest ukradenih lopti. Pratio ga je Dejan Davidovac sa devet poena i pet skokova, koliko je imao i Vajt.

Najefikasniji u ekipi Borca bio je Pecarski sa 14 poena i sedam skokova.

Crveno beli su rutinski stigli do pobede, i pored činjenice da je Borcu ovo bio praktično presudan meč za opstanak, a sa druge strane Crvena zvezda je pobedom u prošlom kolu u Podgorici i matematički osigurala prvo mesto i prednost u plej ofu.

Posle izjednačenog prvog poluvremena, naš tim je stao u trećoj deonici u kojoj više od 6 minuta nije postigao koš, a domaćin napravio seriju od 14-0. Ipak, nakon toga, crveno beli su polako uhvatili ritam, samim tim i priključak jer su svojom serijom od 10-0 preokrenuli rezultat, a onda u poslednjoj deonici dozvolili rivalu samo 12 poena i na kraju stigli do lake pobede, 23. u ligaškom delu sezone.

Trener crevno belih Dejan Radonjić uveo je u igru sve igrače koji su se našli u protokolu, a manju minutažu nakon utakmice u Podgorici imali su svi igrači koji su u Morači imali veliku minutažu i poneli najveći teret u pobedi nad ekipom Budućnosti.

KK Crvena zvezda mts: Lazarević 6, Volters 2,Davidovac 9, Mitrović 2, Kalinić 2, Dobrić 2, Hollins 16, Simonović, Marković 8, Kuzmić 4, Vajt 11;

Košarkaši Crvene zvezde mts u subotu zatvaraju ligaški deo takmičenja zaostalom utakmicom protiv Igokee. Taj meč uz slobodan ulaz na tribine igra se od 13 časova u hali Aleksandar Nikolić.