Počinje finalni turnir Roda juniorske lige Srbije u Kragujevcu

Finalni turnir RODA Juniorske lige Košarkaškog saveza Srbije biće održan od 6. do 8. maja u kragujevačkoj „SBB hali Jezero“. Na turniru koji će se narednog vikenda održati u Kragujevcu, pored košarkaša Crvene zvezde i domaćina Radničkog, učestvovaće još 6 ekipa koje će se boriti za zvanje juniorskog prvaka Srbije.

Uz crveno bele i domaćina Radnički 1950, na turniru će igrati još sedam ekipa: Crvena zvezda MTS, Partizan NIS, Mega Mozzart, Dynamic VIP PAY, Borac, Sloboda i Star.

Košarkaški savez Srbije ove sezone dodelio je ulogu domaćina gradu Kragujevcu, a turnir počinje u petak, 6. maja, odigravanjem četvrtfinalnih utakmica. Polufinalni mečevi na programu su u subotu, 7. maja, dok su finale i utakmica za treće mesto predviđeni za nedelju, 8. maj.

Ekipa Crvene zvezde otvara turnir u petak od 12.30 časova protiv ekipe Star, a u ostalim četvrtfinalnim duelima sastaju se Partizan NiS – Dinamik VIP pay (petak 15h), Borac Čačak – Radniči 1950 (17.30h) i Megamozzart – Sloboda Užice.

Ekipa Crvene zvezde završila je prvi deo takmičenja na deobi prvog mesta sa ekipom Borca sa skorom 20-2, a ekipa koju sa klupe predvodi trener Miloš Obrenović nastupiće u sledećem sastavu:

4. Nikola Topić, 5. Lazar Gačić, 6. Filip Radaković, 7. Luka Vudragović, 8. Marko Mihailović (kapiten), 9. Vladimir Pavlović, 10. Marko Šarenac, 11. Lazar Gagić, 12. Ognjen Matović, 13. Lazar Đoković, 14. Vasilije Dabić, 15. Andrija Vuković;

Trener juniorskog tima KK Crvena zvezda mts Miloš Obrenović: “Ekipa spremno i u dobrom raspoloženju dočekuje finalni turnir. Očekujemo da ekipa pokaže svoj borbeni duh i talenat koji je krasi. Vodićemo se filozofijom da idemo od meča do meča, korak po korak. Zato trenutno razmišljamo samo o četvrtfinalnoj utakmici sa ekipom Star, želimo da u svakoj meču izvučemo maksimum iz svakog pojedinca i tima” rekao je trener juniora crveno belih.

Kapiten Marko Mihailović: “Idemo spremni na završni turnir u Kragujevcu i dočeujemo ga u dobroj atmosferi. Pripremali smo se za ovaj turnir, trenirali smo dobro i nadamo se najboljem. idemo jedan po jedan meč, i zato jedva čekamo da počne prva utakmica“.

Ukoliko savladaju prvu prepreku crveno beli će se u subotu sastati sa boljim iz drugog četvrtfinalnog duela koji igraju Partizan i Dinamik.

Meč za treće mesto igra se u nedelju od 13.30 časova,a veliko finale zakazano je za 15.30 časova u hali “Jezero” u Kragujevcu.