ANGT F8: Crveno beli spremi za start i meč sa Asvelom

Juniorski završni turnir Evrolige koji će se održati u Beogradu startuje u sredu u hali “Ranko Žeravica”

Žrebom je odlučeno da će se ekipa Crvene zvezde mts na završnom turniru koji se održava od 18-21. maja naći u grupi B zajedno sa ekipama ASVEL-a, Stelaazure iz Rima i ekipe turnira ANGT koju sa klupe predvodi Vasilis Spanulis.

U grupi A su ekipe Real Madrida, pariski INSEP, Mege i Makabija iz Tel Aviva.

Ekipa Crvene zvezde startovaće 18.05 u sredu od 15 časova protiv Asvela, dan kasnije sledi meč sa ekipom „Stelaazure“ iz Rima, a takmičenje u grupi A okončaće protiv odabrane ekipe turnira koje sa klupe predvodi legendarni Vasilis Spanulis.

Kompletan raspored utakmica juniora KK Crvena zvezda mts:

Sreda (18.05):
15:00 U18 Crvena Zvezda mts – U18 ASVEL Vilerban

Četvrtak (19.05):
13:00 U18 Crvena Zvezda mts – U18 Stelazura Rim

Petak (20.05)
15:00 U18 Next Generation Select Team – U18 Crvena Zvezda mts

Veliko finale na programu je u subotu od 12:30 časova.

Svoja očekivanja od ovog turnira izneli su i trener Miloš Obrenović i kapiten ekipe Vladimir Pavlović.

Trener Miloš Obrenović: „Mislim da će ovo biti jedan od najjačih finalnih ANGT turnira u poslednjih nekoliko godina i kao takav je izvanredna prilika za naše igrače da se odmere sa najboljim vršnjacima iz cele Evrope i pokažu sav svoj talenat i potencijal.Uz to turnir se održava u Beogradu, što je svakako nešto što se retko kojoj generaciji pruža i nadam se da ćemo iz tog turnira izvući nezaboravno iskustvo koje će nas učiniti i boljim ljudima i igračima.Naš sav fokus je na prvoj utakmici sa Asvelom koja ce biti neverovatno zahtevna, prevashodno fizicki, igrači su spremni da daju svoj maksimum u svakom smislu, a posle utakmice ćemo videti za šta je to bilo dovoljno“ rekao je trener crveno belih.

Vladimir Pavlović: “Ekipa je spremna za turnir, naporno smo trenirali tokom cele sezone i želimo naš rad da krunišemo dobrom igrom. Jedva čekamo prvu utakmicu protiv ekipe Asvela. Biće to naporna utakmica za nas, ali ukoliko budemo dali sve od sebe ne sumnjam u pobedu i dobar rezultat kako u prvoj utakmici tako i na turniru”.

Svi mečevi igraće se u hali „Ranko Žeravica“ na Novom Beogradu, a veliko finalu tradicionalno na istom mestu gde će na programu biti veliko finale seniora u „Štark Areni“.

Crvena zvezda je osvojila ovo takmičenje 2014.godine u Milanu, i igrala dva finala u Madridu i Berlinu, a prethodnih gotovo 10 godina je redovni učesnik završnog turnira.