ANGT F8: Nesrećan poraz od Asvela 79:81 na startu turnira

Juniori Crvene zvezde poraženi su na startu ovogodišnjeg ANGT u Beogradu od ekipe ASVEL 81:79.

Ponovo je francuski tim bio bolji kao i u finalu kvalifikacionog turnira u Beogradu pre dva meseca, ovoga puta pobedu je uz dosta sreće kao i u prvom susretu odneo nakon penala u poslednjim sekundama.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde u utakmici koja je odigrana u hali Ranko Žeravica bio je danas sjajni Matović sa 18 poena i čak 16 skokova, Đoković je ubacio 13, Vudragović 12…

Nakon izjednačenog prvog poluvremena, dobrim šutevima u trećoj deonici Asvel je stigao do prvog osetnijeg vođstva 58:51, ali vrlo brzo su crveno-beli stigli taj zaostatak, i na početku poslednje deonice poveli sa maksimalnih 69:61.

Pokrenuo je ekipu kapiten Pavlović, pogodio trojku Đoković, a onda Šarenac doneo 69:61. Imala je Zvezda plus osam, i još nešto manje osam minuta da tu prednost i sačuva.

Međutim, fizički odlična ekipa iz Francuske prilazila je poen po poen, trojkom povela 79:77, Đoković je doneo izjednačenje, ali na kraju promašio šut pri rezultatu 80:79 četiri sekunde pre kraja i time je otišla šansa za pobedu, možda i najviši plasman na turniru.

KK Crvena zvezda mts: Topić 7, Gačić, Radaković 7, Vudragović 12, Radovanović, Pavlović 8, Šarenac 10, Gagić, Matović 18 i 16 skokova, Šoković 13, Radojević, Vuković 4 i 7sk;

Naredni protivnik je sutra od 13 časova u Hali Ranko Žeravica italijanska Stelazura.