Crvena zvezda i One Team zajedno sa volonterima iz svih delova Evrope

KK Crvena zvezda mts imao je veliku privilegiju i zadovoljstvo da učestvuje u programu koji je One Team Evrolige priredio volonterima u okviru Fajnal fora Evrolige.

Fajnal for Evrolige je najveći klupski događaj koji evropska košarka ima. Pored četiri veoma kvalitetne utakmice, on nosi i veliki broj događaja van samih borbi za trofej.

Jedan od njih bio je događaj u organizaciji One Team-a Evrolige koji je dugogodišnji partner Crvene zvezde i sa kojim klub ima čvrstu i uspešnu saradnju.

U sredu je u dvorani ’’Ranko Žeravica’’ održan događaj za volontere. Crvenoj zvezdi su pripale dve ’’stanice’’.

Glavnu reč na prvoj stanici vodio je trener mlađih selekcija crveno-belih Ivan Pavlović koji je osmislio dve veoma interesantne košarkaške igrice za volontere, koji su morali da savladaju poligon, budu bolji od konkurencije i pokažu košarkaško umeće. Volonteri širom Evrope okupili su se u Beogradu sa ciljem da steknu nova iskustva, a ovo je definitivno bilo nešto potpuno novo za njih.

Već na trećoj stanici čekao ih je prvotimac Crvene zvezde Stefan Lazarević koji je volonterima govorio o svom ličnom iskustvu kao One Team ambasador i sportista koji je ove sezone aktivno uključen u rad sa decom iz Specijalne Olimpijade Srbije koja je dugogodišnji partner i pre svega prijatelj Kluba. Lazarević je bio magnet za ljubitelje košarke širom Evrope, volontere koji su imali pregršt pitanja za njega i potom napravili veliku kolonu da ovu vrednu uspomenu ovekoveče i slikom: ”

Ove godine sa zadovoljstvom sam učestvovao u treningu sa našim drugarima iz Specijalne Olimpijade Srbije. Drago mi je, uvek ću to ponoviti da su oni važan deo našeg društva i uživao sam što igrajući se tokom treninga sa njima, što deleći ta iskustva sa volonterima. Za ovakve akcije uvek sam na raspolaganju i srećan sam što je moj klub uvek imao sluha i želju da učestvuje i podrži ovakve akcije. Tu sam za njih kao što sam i za moj klub Crvenu zvezdui i uvek ću biti deo ovakve priče”

Trebalo bi istaći i da je direktor Specijalne Olimpijade Srbije Saša Stanojević bio na ovom lepom događaju kao još jedan predstavnik tima koji čine Specijalna Olimpijada i Crvena zvezda.

Trebalo bi pomenuti i da su dve stanice pripale Partizanu, dok su na petoj stanici bili proslavljeni košarkaši Duško Savanović i Džo Arlauskas. Volonteri iz Francuske, Turske, Španije, Nemačke, Slovenije, Poljske, Srbije i brojnih drugih zemalja sticali su zaista dragoceno iskustvo. Posebno je interesantno da je u timu volontera bio i trener Rivan, Francuz, koji je tri godine proveo u sistemu Crvene zvezde i sticao dragoceno trenersko iskustvo kroz mlađe kategorije.

On nije želeo da propusti priliku da još jednom, sada na ovaj način poseti Beograd i vidi se sa prijateljima iz Crvene zvezde koji su mu ostali u najlepšem sećanju.

Učešće Crvene zvezde na Fajnal foru se nastavlja. U petak će treneri Crvene zvezde održati pokazni trening sa svojim prijateljima iz Specijalne Olimpijade Srbije u ’’Fan Zoni’’ na Savskom Trgu. Pozivamo vas da u petak od 17 časova pružite podršku našim drugarima i istinskim herojima koji će vas sigurno zadiviti svojim umećem.