Crvenoj zvezdi zasluženo prva runda finala!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan rezultatom 90:76 (19:23, 23:16, 24:19, 24:18).u prvom meču finala ABA lige.

U prepunoj hali Aleksandar Nikolić pred preko 7000 gledalaca Crvena zvezda je posle velike borbe uspela da nadigra Partizan i zasluženo povede sa 1-0 u finalnoj seriji.

Najefikasniji je bio Nikola Ivanović sa 18 poena, po 14 su imali Dobrić i Mitrović, 11 Volters i 10 Davidovac. U redovima Partizana, 15 poena je upisao Panter, 12 Mur, 11 Ledej i 10 Avramović.

U očekivano teškoj utakmici na startu serije viđena su dva različita poluvremena. U prvom sporiji početak crveno belih, ali je odlična završnica donela i minimalnu prednost od 42:39 nakon trojke Nikole Ivanovića. U drugom poluvremenu koje je bilo gotovo perfektno ekipa Crvene zvezde otvorila je serijom 8-0 napravila prvi put dvocifrenu razliku i kontrolisala utakmicu do samog kraja.

Crveno beli su  pogađali kada je bilo najpotrebnije, posebno kada sa rival primakao na – 6 nakon dve trojke, Dobrić je dao izuzetno važnu trojku, Ivanović u ključnim momentima „povukao“ i preuzeo odgovornost.
Odlična timska utakmica Crvene zvezde u kojoj je bilo 6 igrača sa dvocifrenim učinkom uz čak 24 asistencije i vrlo čvrstu odbranu.

Aktuelni šampion ima 1-0 u finalnoj seriji, a naredni meč se igra u nedelju na istom mestu.

Trener Dejan Radonjić: “Očekivano težak meč, kao što smo pričali ovih dana. Partizan je na početku utakmice bio bolji, gradio je kvalitetnom igrom rezultat. Mi smo u drugoj četvrtini uspeli i pored ne tako zadovoljavajuće igre da dođemo do izjednačenja i na kraju do prednosti. Početak treće četvrtine je bio veoma značajan, bili smo dobri u oba pravca i došli do prednosti koja nam je dala prostora da može da igramo i bolje u nastavku. Bilo je potrebno da budemo veoma koncetriusani kao što sam rekao juče, jer Partizan ima kvalitet na svim pozicijama. Držali smo prednost, nismo dali da nas stignu. Što se u ranijim utakmicama dešavalo. Uspeli smo da dođemo do pobede. Moramo da budemo veoma dobri u sledećem duelu, jer sam svestan, a i iskustvo mi nalaže, jer drugi meč može da bude veoma opasan kad se ovde igra zbog različitih stvari. Iskoristio bih priliku da čestitam Kaliniću jer je postao otac danas“.

O dobrom početku rivala:
Partizan je igrao veoma dobro. Finale je – igraju dva najbolja tima u ligi. Jasno je bilo da su uspeli da nas poremete. Bilo je potrebno vremena da se adaptiramo. Veoma je značajno protiv Partizana da koncentracija bude konstantna, a ne da traje samo u određenim minutima, jer tim takvog kvaliteta može da stigne bilo koju razliku za nekoliko minuta. Morali smo da budemo disciplinovani u oba pravca, da bismo došli do pobede. U mnogim parametrima smo bili dobri, ne samo u šutu. Čak 24 asistencije su bile veoma značajne za nas. Kako je vreme odmicalo nalazili smo bolja rešenja. Na početku nije bilo tako…“.

U nedelju je utakmica broj 2:
Ovo je finale, svaki meč je prilika da se urade neke stvari koje donose prevagu. Svesni smo da će na sledećoj utakmici doći Partizan da nas pobedi. Moramo da budemo spremni”, podvukao je Radonjić.

KK Crvena zvezda mts:  Lazarević, Volters 11 ,Davidovac 10 (5sk), Mitrović 14, Lazić, Kaliinić 3 (5as), Dobrić 14, Holins 7, Ivanovći 18 (5as), Marković 2, Vajt 4, Kuzmić 7

KK Partizan NIS: Panter 15, Vukčević, Ledej 11, Zagorac, Avramović 10 (5sk), Koprivica 7, Smailagić 4, Mur 12, Glas, Lesor 9 (6sk), Trifunović, Madar 8;

Utakmica broj 2 igra se u nedelju od 20 časova u hali „Aleksandar Nikolić“.