Poraz u četvrtoj utakmici finala, majstorica u ponedeljak

Košarkaši Crvene zvezde mts poraženi su u četvrtoj utakmici finalne serije regionalne lige rezultatom 112:84 čime je rezultat u fialnoj seriji izjednaćen na 2:2.

Odlučujući meč u kome je domaćin Crvena zvezda igra se u ponedeljak od 20 časova u hali Aleksandar Nikolić, domaćini su crveno beli.

Četvrta utakmica je i daleko najslabije odigrana u ovoj seriji od strane našeg tima, crveno beli su dobro otvorili meč, nakon dve vezane trojke Holinsa koji je u tom trenutku imao 12 poena, poveli sa 22:14 i potpuno stali!

Nakon toga tempo je diktirao Partizan koji je prvo serijom 7-0 stigao tu prednost, a onda izuzetno lošom odbranom crveno belih i preciznim šutevima sa distance rivala, rezultat se vrlo brzo preokrenuo i već na kraju prve deonice na semaforu je bilo 35:27 za nominalnog domaćina, a posle očajne druge četvrtine (33:16) već na poluvremenu bilo je jasno da će o tituli odlučivati majstorica.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, zaostatak od skoro 30 poena bila je nenadoknadiva, a nakon konačnih 112:84 o tituli će odlučivati peti meč.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bio je Ostin Holins sa 19 poena, Ognjen Dobrić dodao je 16 poena, dok je Stefan Marković meč završio sa 11.

Finale ABA lige, 4. meč:
Partizan – Crvena zvezda 112:84 (35:27, 33:16, 20:20, 24:21)
Dvorana: “Aleksandar Nikolić”
Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Luka Kardum

Crvena zvezda: Lazarević 1, Volters 8, Davidovac 4, Mitrović 2, Lazić 4, Kalinić 3, Dobrić 16, Holins 19, Ivanović 8, Marković 11, Vajt 2, Kuzmić 6.

Trener Dejan Radonjić: Posle večerašnjeg duela je 2:2. Od samog početka utakmice gde smo izgledali zadovoljavajuće i nakon tih nekih minuta apsolutno čvrsta odbrana Partizana nije nam dozvolila da imamo kontrolu. Na kraju su omogućili da nastavak meča bude takav kakav je bio. Mi smo u odbrani bili slabi, mekani, sa slabom koncentracijom. Izgubili smo kontrolu u napadu što je dovelo da toga da iz jednog pređemo u totalno drugačiji način igre. Sigurno da je prednost na osnovu toga lako analizirati. Što se tiče broja poena, sigurno da je to plod dobrog napada i procenata šuta. Treba videti i izvući pouke, napraviti analizu jer će nam biti jako važno u pokušaju da pobedimo Partizan”, izjavio je trener crveno-belih.