Majstorica je Zvezdin teren! Crvena zvezda šesti put najbolja u regionu!

Peta utakmica finalne serije je domaći teren Crvene zvezde! Bilo je jako teško, u nesvakidašnjim okolnostima, ali crveno-beli su opet pokazali šampionski karakter. Ostali su u jednom trenutku zbog svog vetra u leđa, ali je na kraju dvoranu ”Aleksandar Nikolić” preplavio uragan emocija. Nimalo slučajno jer je na semaforu stajalo 80:77. A, njoj mnogo lepše stoje pehari.

Briljirao je Dejan Davidovac sa 15 poena i šest skokova. Pratio ga je Nejt Volters sa 12 koševa, a samo poen manje imao je Nikola Kalinić. Dvocifren je bio i Luka Mitrović sa 10 poena.

Međutim, besmisleno je izdvajati pojedinca. Ovo je dan kada se jedan sastav koji oseća Crvenu zvezdu, koji je snažan, spreman na sve izazove i uspešno ih prebrodi. To je snaga zajedništva, snaga jednog tima – snaga šampiona!

Nije bilo lako, teško je reći da li je i moglo teže u ovoj finalnoj seriji. Izazovi su se ređali i ređali, karakter je dolazio na ispit iznova i iznova. Međutim, još jednom su crveno-beli pokazali kako se postaje šampion, kao što je rekao proslavljeni srpski glumac i osvedočeni Zvezdaš, nažalost pokojni Nebojša Glogovac – Izađeš na teren kada je najteže i pobediš! To su izabranici Dejan Radonjića upravo i uradili. U utakmici sa obiljem preokreta, prekida, neverovatne tenzije koja je trajala od početka, eskalirala u trećoj utakmici finalne serije i sada će sve to otići u zaborav. Pamtiće se trofej, više nego zasluženo osvojen. On pripada najboljima, najspremnijima, najhrabrijima. Naša Crvena zvezda bila je najhrabrija, najspremnija i najbolja!

Istorija, šesti put ispisana, drugi trofej u sezoni. Crveno-beli nemaju premca, oni su broj 1 u regionu! I idemo dalje!

Crvena zvezda mts – Partizan Nis 80:77 (18:20, 15:17, 26:21, 21:19)

Crvena zvezda mts: Lazarević, Volters 12 (7as), Davidovac 15 (6sk), Mitrović 10, Lazić 5, Kalinić 11 (6sk), Dobrić 5, Holins 9, Ivanović 2, Marković 7, Vajt, Kuzmić 4.