Crvena zvezda u finalu šampionata Srbije!

Košarkaši Crvene zvezde mts plasirali su se u finale prvenstva Srbije pošto su u majstorici polufinala savladali ekipu Mege rezultatom 88:66 (26:16, 27:17, 15:12, 20:21)

Pred 3500 gledalaca u Hali Aleksandar Nikolić, crveno bele je predvodio večeras sjajni Nikola Kalinić koji je meč završio sa 21.poenom, a ogroman posao uradio je u prvom poluvremenu koje je završio bez promašaja i u tih 20 minuta ubacio je sve svoje poene!

Pratio ga je u utorak Ostin Holins koji je ubacio 17 poena…

Praktično sve dileme oko učesnika finala otklonjene su u prvom poluvremenu, nakon izjednačenog početka, Kalinić i Holins, uz epizodu Vajta počeli su da rešetaju koš Mege, i prednost koja je na kraju prve deonice iznosila +10 nisu ispuštali do kraja, a serijom trojki Kalinića i Holinsa na veliki odmor se otišlo sa velikih + 20 (53:33).

U nastavku utakmice, nošeni ponovo vrlo glasnom podrškom sa tribina crveno beli su rutinski održali prednost, trener Dejan Radonjić je mogao da raspodeli minute pred finale koje je na programu u petak u hali Aleksandar Nikolić.

Rival crveno belih u finalu biće ekipa FMP-a koja se u završnicu plasirala bez borbe jer je KK Partizan NIS odustao od učešća u završnici prvenstva Srbije.

Trener KK Crvena Zvezda mts Dejan Radonjić: “Ogromno opterećenje, ogroman broj utakmica, završnica prvenstva… Imali smo izuzetno loš meč u nedelju, gde je Mega Mozzart bila izvanredna. Danas je to drugačije izgledalo, u dobroj atmosferi. U trenucima kada se osećaju posledice duge sezone i velike potrošnje, trebalo je biti dovoljno dobar, ozbiljan da igramo drugačije nego što je to bilo u drugom duelu. Sada nas čeka finale. Napadački smo odigrali sjajno prvi meč, bili smo rastrčani i inspirisani, čvrsti u odbrani za razliku od drugog okršaja gde je iluzorno trošiti reči koliko smo bili loši. Večeras smo bili bolji i kontrolisali celu utakmicu“ rekao je trener crveno belih.

KK Crvena zvezda mts : Ivanović 7, Lazarević 5, Davidovac, Lazić, Mitrović 7, Kalinić, 21 Holins 17, Vajt 9, Marković 6 i 8 as, Kuzmić, Simonović, Cirbes 8.

Crveno beli su ovaj meč igrali bez Dobrića  koji je doživeo povredu u drugoj utakmici polufinalne serije sa Megom.

Veliko finale počinje u petak od 19 časova, domaćin je ekipa Crvene zvezde. Finale se igra na dve dobijene utakmice.