Stefan Lazarević ulepšao završetak letnjeg kampa KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda mts već tradicionalno organizovao je tokom prve polovine jula letnji košarkaški kamp za sve mlade košarkaše.

Sada već sa bogatim iskustvom organizacije ovog kampa, KK Crvena zvezda i ove godine potrudio se da svim mladim košarkašima polaznicima ponudi novo iskustvo, mogućnost da napreduju tehnički i taktički, ali i da steknu ono najvažnije nova prijateljstva sa vršnjacima iz zemlje, regiona, ali i širom Evrope.

Za košarkaški napredak i dobru radnu atmosferu bili su zaduženi treneri mlađih selekcija Crvene zvezde koji su dokazani stručnjaci na polju rada sa mladim košarkašima. O tome svedoče brojni uspesi u mlađim kategorijama, ali i brojni košarkaši koji su dosegli nivo prvog tima i danas predstavljaju bitan faktor u evropskoj košarci.

Za Letnji košarkaški kamp 2022. odvojena su dva termina na dobro poznatoj lokaciji na Zlatiboru u prvoj polovini jula (od 1. do 8. je održana prva smena, dok je druga bila u terminu od 8. do 15.). Učešćem na kampu polaznici su zadužili adidas opremu KK Crvena zvezda, a po završetku su dobili zaslužena priznanja, medalje i pehare. U realizaciji letnjeg kampa veliki doprinos dali su i naši partneri Dunav osiguranje, adidas, IDEA, Lesnina i Vivia.

I ove godine preko 200 polaznika Zvezdinog kampa obradovala je i poseta jednog od prvotimaca crveno belih koji je prošao sličan put, koji će proći neko od dečaka koji su se ove godine bili polaznici kampa KK Crvena zvezda.

Gost – domaćin, ovoga puta bio je Stefan Lazarević koji je svojim prisustvom ulepšao završetak kampa i podelio medalje i diplome svim polaznicima kampa KK Crvena zvezda na Zlatiboru:

Nikada ne propuštam ovakve pozive, jer znam koliko ovoj deci to znači. I sam sam prošao svojevremeno ovo iskustvo i učestvovao na brojnim kampovima. Znam da su polaznici kampa i ove godine imali zaista odlične  uslove i priliku da rade sa najboljim trenerima. To kažem jer sam i sam sarađivao sa mnogima od njih u mlađim selekcijama Crvene zvezde. Bilo je ovo lepo iskustvo, nadam se da će i klincima značiti, kao što je i meni u njihovim godinama. Trudio sam se da im uputim i po neki savet jer nesumnjivo poseduju talenat i zaista verujem da ćemo nekoga od ovih mališana videti na prvoligaškim terenima u narednim godinama’’ rekao je Lazarević.

Crvena zvezda će sada već tradiconalno, i narednog leta održati novi kamp, a o svim važnim informacijama svi zainteresovani biće blagovremeno obavešteni.