Nedović i Mitrović: Čeka nas još dosta posla

Dolazak crveno-belih prvotimaca Nemanje Nedovića, Luke Mitrovića i Stefana Lazarevića očekivano izazvao je ogromnu pažnju medija, posebno i zbog činjenice da se od okupljanja prvog tima, što zbog obaveza u reprezentaciji, ali i odlaska na turnir u Antaliju, nisu pojavljivali u domaćim medijima…do srede kada su otvorili prodaju sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2022-2023.

Naravno, za medije najinteresantnije su bile teme vezane za Crvenu zvezdu, novi tim, početak sezone. ambicije crveno belih, povratak igrača poput našeg reprezentativca Nemanje Nedovića…

Nemanja Nedović: „Za sve sam se spremao od početka. Imam dovoljno iskustva da iznesem tu ulogu. Znam da nije lako, ali sam uzeo sve u obzir pre nego što sam odlučio da se vratim. Znao sam od početka kakav se plan pravi, ko će biti trener, nije ništa bilo na ‘bum’. Spreman sam, dovoljno sam zreo i jedva čekam.

Odradio sam svoj plan oporavka dok je ekipa bila u Turskoj. Sve je u redu, lagano ću da se uvodim. Mogao sam i pre da počnem, ali pošto nije bilo potrebe za žurbom i forsiranjem, uzeli smo vreme da odradimo kako treba. Neće mi trebati mnogo, pošto sam bio u trenažnom procesu sa reprezentacijom. Kada sam prilazio klupskim prostorijama vratila su se sećanja. I dalje nisam svestan da sam tu sada, osećam se kao onaj klinac koji je pre deset godina čekao da se završi transfer. Kada budem istrčao pred navijače u dresu verovatno će sve biti drugačije“ rekao je popularni Neda.

Luka Mitrović: „Približava se početak. Dosta toga samo napravili, ali dosta posla nas i očekuje kao i svaku ekipu sa velikim brojem novih igrača, novim trenerom. Još smo u fazi košarkaškog upoznavanja. Reprezentativci Dobrić i Petrušev su se naknadno priključili. Kao što je i normalno za ovaj deo priprema bilo je sitnijih problema, hvala Bogu ništa ozbiljnije. Čekamo Nemanju Nedovića da se oporavi i priključi nam se, da budemo konačno kompletni i da nadam se zdravi dočekamo prvi meč. Svaki trener ima svoje zahteve i principe, tako će biti i sa Vladom Jovanovićem. Ono što bi trebalo da nas krasi, što nas je krasilo i prethodnih sezone je dobra energije. Jaka fizička igra, naročito u fazi odbrane. Imamo i te kako dobar napadački potrencijal, koji još treba da pretvorimo u konkretan kvalitet na terenu. Nadam se da će se to desiti vrlo brzo. U ovakvom formatu takmičenja, sa ovolikim brojem utakmice, širok roster je i te kako potreban. Da svaki igrač može da se rastereti, jer teško je očekivati od bilo kog igrača da na istom nivou odigra 80-90 utakmica. Biće nam sa te strane lakše pod košem, a mislim da imamo i dobru rotaciju na spoljašnjim pozicijama” rekao je Luka Mitrović.

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u četvrtak na Kipar gde ih očekuju mečevi sa Peristerijem i Olimpijakosom, a već u ponedeljak i obaveze na Evroliginom „Media Day“.