Crvena zvezda i Specijalna Olimpijada – tim koji pobeđuje se ne menja!

KK Crvena zvezda mts i Specijalna Olimpijada Srbije nastavljaju i ove sezone svoju izuzetno uspešnu (i sada već dugotrajnu) saradnju, koja bez prekida traje od sezone 2014/2015 i u sezoni 2022/2023!

To znači da se „pionirski poduhvat“ i nešto što je bilo potpuno inovativno pre 9 godina, bliži decenijskoj saradnji!

Nova sezona „otvorena“ je zajedničkim snagama na Malom Kalemegdanu sa našim prvotimcima Nemanjom Nedovićem, Stefanom Lazarevićem i Lukom Mitrovićem, a učesnici Specijalne Olimpijade pomogli su u pravljenju poklon paketića za sve kupce sezonskih karata, ali i svojim prisustvom zaista ulepšali ovu akciju u našoj kući, zajedno za našim prvotimcima, igračima mlađih selekcija i brojnim novinarima…

Ideja KK Crvena zvezda bila je, a i danas 9 godina kasnije je ista, sada i sa većom željom – da podigne svest o društvenoj odgovornosti i u zajednicu integrišu oni koji su, potpuno nepravedno i neopravdano vrlo često na margini društva. Uz to, da se i poveća njihova uloga u našem društvu!

Nastavkom saradnje naša misija se nastavlja na veliko zadovoljstvo KK Crvena zvezda, time i mogućnost da i dalje kroz razne akcije utičemo na naše društvo po ovom vrlo važnom pitanju!

KK Crvena zvezda mts je već godinama predvodnik društveno-odgovornog ponašanja i delovanja u društvu, a naša misija osim terena će se nastaviti – sa istim ciljem da podignemo svest o ljudima koji svojim istinskim kvalitetima zaslužuju mnogo bolji status od onog koji dobijaju.

KK Crvena zvezda mts je u saradnji sa našim višegodišnjim partnerom Specijalnom Olimpijadom Srbije prethodnih godina kroz brojne akcije i manifestacije, uz učešće brojnih igrača i članova kluba, trenera i članova mlađih selekcija i KKŽ Crvena zvezda, ali i kroz zajedničke treninge, utakmice i radionice, koristila je, i koristiće i ubuduće snagu svog brenda, kluba i košarke kako bi načinili još jedan bitan korak ka integraciji u zajednicu članova Sprecijalne Olimpijade Srbije.

Naš klub veliku pomoć i razumevanje ima i od strane našeg višegodišnjeg partnera Evrolige koji se po ovom pitanju apsolutno zalaže za iste vrednosti.

KK Crvena zvezda mts je tokom godina učestvovao u velikom broju ONE Team akcija Evrolige  i projekata koje je iniciraonaš klub:  IDEA Play 4 Glory, IDEA Finish Line, Learning2Play, Real Champions– košarkaška liga u kolicima, Play, run and have fun…i mnogo drugih, kao i posebna akcija koju smo realizovali svi zajedno (KK CZ, SO, EL)  “Together we stand, togehther we can” koja je uz pomoć svih prvotimaca našeg kluba realizovana u decembru 2020. godine u jeku najveće pandemije virusa Covid 19, kao i “Together Everyone Achieve More” projekat koji je realizovan u prošloj sezoni.

Godinama sa velikim uspehom organizujemo i utakmice Evrolige “One Team” koje su bile posvećena upravo podizanju svesti i boljem položaju osoba sa posebnim potrebama, a najmanje jedna utakmica Evrolige u Beogradu bila je posvećena ovoj temi:

Naša saradnja koja se bliži deceniji trajanja donela je do sada brojne rezultate,i pokazala da zajedno možemo mnogo.  Velika zahvalnost košarkaškom klubu Crvena zvezda na dosadašnjoj saradnji, i nastavku našeg zajedničkog rada i naredne godine. Drago nam je što je klub koji je predvodnik po ovom pitanju u našoj sredini i ove godine odlučio da Specijalna Olimpijada Srbije bude deo njihovog projekta. Ovo je već deveta godina zaredom da smo prijatelji, partneri i saradnici sa Crvenom zvezdom i nadamo se da ćemo i sledećem periodu nastaviti da pomeramo granice u našim nastojanjima da pokažemo našem društvu koliko je važna naša saradnja i koliko je važno da u ovim prijektima učestvuju sportski klubovi koji imaju odličan imidž i veliki uticaj na naše društvo. Od ogromne je važnosti da košarkaši Crvene zvezde i jedan ovako veliki klub imaju takav odnos prema Specijalnoj Olimpijadi Srbije i njihovim sportistima.” rekao je Aleksandar Stanojević, direktor Specijalne Olimpijade Srbije.

Nemanja Vasiljević direktor KK Crvena zvezda mts:

Nebrojeno puta smo istakli da rad i saradnja sa Specijalnom Olimpijadom za nas predstavlja veliko zadovoljstvo, kao i sama činjenica da možemo da utičemo na naše društvo i na ovaj način, jer KK Crvena zvezda nije samo košarka. Na prvom mestu u boljem razumevanju i prihvatanju osoba sa posebnim potrebama, koje su sastavni deo našeg društva. Rezultati koje smo postigli za ovih 9 godina su veliki i očigledni.  I nastavićemo… Saradnja sa Specijalnom Olimpijadom Srbije donela je mnogo toga dobrog i deci, Crvenoj zvezdi i na prvom mestu društvu i sredini u kojoj živimo i radimo. Oko ovakvih akcija i stvari kada je KK Crvena zvezda u pitanju nema mnogo dilema – tu smo uvek da pomognemo

Novi ugovor i nastavak saradnje znače i nastavak naših napora i rada zajedno sa Specijalnom Olimpijadom na obostrano zadovoljstvo!