Važna pobeda Crvene zvezde u prvom regionalnom derbiju sezone

Košarkaši Crvene zvezde mts ostvarili su veliku pobedu u prvom ovosezonskom regionalnom derbiju, pošto su savladali ekipu Budućnosti rezultatom 69:65 (20:19,23:16,12:16 i 14:14), u okviru derbija drugog kola ABA lige.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde je bio Bentil sa 16 poena, dok su po 15 dodali Petrušev i Mitrović. Najbolji asistent je bio Ivanović sa 7 asistencija, dok je Mitrović uhvatio najviše lopti (9). Svako je dao svoj doprinos u ovoj čvrstoj i rezultatski važnoj utakmici, ali je na kraju presudila izuzetno čvrsta odbrana koju su crveno-beli odigrali u poslednjih 5 minuta utakmice.

Crveno-beli su izuzetno motivisano ušli u utakmicu i brzo stigli do prednosti 9:2. Od tih devet poena, sedam je postigao Ben Bentil. Obe ekipe su igrale vrlo borbeno u nastavku, poen za poen, što je rezultiralo vrlo neizvesnom prvom deonicom koja je pripala Zvezdi 20:19.

Kraj prve i početak druge četvrtine je obeležio debi Miroslava Raduljice, koji je za pet minuta ubacio 6 poena, ali i značajno opteretio protivnički tim penalima.

Crvena zvezda je u drugoj četvrtini bila bolji protivnik. Gosti iz Podgorice su na sve načine pokušavali da ostanu u rezultatskom egalu, međutim čvrstom odbranom i raznovrsnom igrom u napadu Zvezda je otišla na 11 razlike (41:30). U istom ritmu se završilo poluvreme 43:35. Velike probleme gostujućoj ekipi u ovoj deonici su pravili Zvezdini visoki igrači koji su kombinivano ubacili 18 poena. Najefikasniji su bili Bentil sa 12 i Mitrović sa 9 postignutih poena uz 7 skokova.

Nervoza obe ekipe bila je očigledna na startu drugog poluvremena, što se odrazilo na nešto lošiji poenterski učinak, kako jedne tako i druge ekipe. Ipak, iskočio je u tim trenucima večeras odlični Filip Petrušev koji “vukao” napad sa sedam uzastopnih poena u trećoj deonici. Budućnost je ipak odgovorila i prišla na samo četiri poena zaostatka (55:51).

Izuzetno čvrsta poslednja četvrtina bila je pokazatelj važnosti ove utakmice. Gosti su početkom deonice došli do svoje prepoznatljive igre koja im je donela vođstvo (55:57). Međutim, Crvena zvezda je odmah nakon toga odreagovala i pokazala svoj šampionski karakter. Usledila je serija 10:2 kojom je Zvezda došla na šest poena prednosti (65:59) dva minuta pre kraja. Meč je završen bez iznenađenja rezultatom 69:65.

Šampion ABA lige je ovaj meč igrao u izuzetno oslabljenom sastavu jer trener Vladimir Jovanović nije mogao da računa na Ognjena Dobrića, Nemanju Nedovića i Stefana Markovića zbog povreda.

KK Crvena zvezda mts: Holand 10, Lazarević 2, Adams 2, Mitrović 15, Lazić 2, Martin, Raduljica 7, Ivanović, Ilić, Petrušev 15, Topić, Bentil 16;

Budućnost: Drobnjak 19…

Pakleni ritam na startu sezone se nastavlja, te ekipa Crvena zvezde već u četvrtak dočekuje Panatinaikos u okviru drugog kola Evrolige.