Poraz Crvene zvezde u dramatičnoj završnici i punom Pioniru

Košarkaši Crvene zvezde mts doživeli su poraz na svom parketu od Panatinaikosa u izuzetno neizvesnoj završnici rezultatom 75:77 (24:18, 14:24, 18:15, 19:20).
Pred krcatom dvoranom „Aleksandar Nikolić“ najefikasniji u ekipi Crvene zvezde je bio Ben Bentil sa 18 poena (6 skokova). Zapaženu rolu je imao Hasan Martin koji je upisao 12 postignutih poena.

Izostanak dva važna igrača na pozicijama 1 i 2 (Nedović, Marković) mnogo se osetio u prelomnim trenucima meča, kada je Zvezda bila na korak da prelomi ovu tvrdu i neizvesnu utakmicu u svoju korist.

Prepuna dvorana “Aleksandar Nikolić” je sa velikom euforijom dočekala početak prve ovosezonske utakmice u Evroligi na svom terenu. Sa tom energijom su i košarkaši Crvene zvezde ušli u meč, jako od samog početka. Odličnom igrom u napadu, domaćin je stigao do rane prednosti od 11:6. Obe ekipe su nastavile da igraju u sjajnom ritmu, te su navijači gledali odličnu košarku. Čak sedam igrača. crveno-belih se upisalo u strelce, što je rezultiralo izuzetno efikasnom prvom deonicom koja je pripala Zvezdi 24:18.

Druga četvrtina je bila loša za našu ekipu koja nije uspevala da pronađe adekvatna rešenja u fazi napada, dok su gosti iz Atine pronašli svoj ritam igre koji ih je odveo do preokreta. Na poluvreme se otišlo prednošću Panatinaikosa (38:42).

U drugom poluvremenu Crvena zvezda je ponovo došla do svoje odlične igre, nalik onoj iz prve deonice. Odbrana je delovala izuzetno zategnuto, što je Zvezdu ponovo vraćalo u vođstvo (54:52). Velika borba i egal obeležio je ovaj deo igre, a u poslednju deonicu su gosti ušli sa poenom prednosti (56:57).

Crvena zvezda je sjajno otvorila poslednju deonicu, u kojoj je uspela potpuno da neutrališe igru Panatinaikosa. U pojedinim momentima crveno-beli su imali pet poena prednosti (68:63) (73:68)i delovalo je da jako malo nedostaje da se slomi protivnik i zabaleži pobeda. Međutim, deficit na poziciji plejmejkera krenuo je da utiče na domaću ekipu i postepeno se gubila kontrola (i prednost). Trojka na isteku napada, ofanzivni skok protivnika  lopte u završnici utakmice, koštale su Crvenu zvezdu nesrećnog poraza pred svojim navijačima.

KK Crvena zvezda mts: Holand 4, Lazarević, Adams 5, Mitrović 8, Lazić 6, Martin 12, Dobrić 7, Raduljica 3, Ivanović 7, Petrušev 5, Topić, Bentil 18;

Panatinaikos: Grigonis 17, Gudaitis 12…

Trener KK Crvena zvezda mts Vladimir Jovanović: „”Hvala navijačima na sjajnoj podršci, davali su nam energiju sa tribina. Nažalost, nismo to uspeli da iskoristimo za pobedu. Dobro smo počeli na obe strane terena, druga četvrtina je bila ključna, napravili smo neke greške, imali izgubljene lopte, promašaje, odbrana nije bila na nivou. Posebno kada smo poveli sa pet poena razlike u poslednjoj deonici. Promašili smo neke važne šuteve u završnici i napravili smo neke glupe greške i dali smo im šanse da poentiraju u tranziciji. Imali smo pet razlike i loptu, promašili neki šut, izgubili neke lopte na način na koji nije smelo da se dogodi, dali su važnu trojku, imali su skok koji je možda i presudio, na kraju smo imali i šut za pobedu na dva razlike, promašili smo, imali smo penale za nerešeno, promašili smo jedno. Verovatno nismo ni zaslužili kada se sve to desi, te dve izgubljene lopte su odlučile, trebalo je drugačije to da privedemo kraju. Imamo velike probleme sa povređenim igračima, to se odrazilo na organizaciju igre. Falio nam je igrač da stane na loptu, plejmejker, to je nešto sa čim živimo i šta smo znali. Verovali smo u te igrače, da mogu da pronađu put do tog jednog koša koji je verovatno odlučio pobednika.” rekao je trener crveno-belih na konferenciji za medije.

Težak raspored na otvaranju sezone se nastavlja, te Crvenu zvezdu u nedelju očekuje jako važan meč protiv Cedevita-Olimpije u Ljubljani, derbi 3. kola ABA lige, a već tokom naredne nedelje i duplo kolo u Evroligi u Vitoriji i Madridu.