Crveno-beli otputovali na duplo špansko kolo

Košarkaši Crvene zvezde mts putuju u utorak u popodnevnim časovima u Vitoriju gde će u sredu (Fernando Buesa Arena 20.30h) odigrati prvi od dva meča „duplog kola“ protiv Baskonije.

Stari znanac i rival odlično je otvorio sezonu sa dve pobede, i nema sumnje da je pred crveno-belima težak zadatak posebno zbog činjenice da tim još uvek nije kompletan zbog povreda i oporavka važnih igrača u našem sastavu.

Ovo će biti 15. duel dva kluba, trenutni skor je 7-7, a crveno-beli će protiv sebe imati, posle dve runde najefikasniji tim lige sa preko 92 ubačena poena po meču.

Trener Vladimir Jovanović:
Znamo da nas očekuje duplo kolo, putujemo u Španiju gde nas čekaju dva veoma zahtevna protivnika. Baskonija igra fenomenalno u poslednje vreme. Protiv Partizana je pokazala da može da dobije i izgubljenu utakmicu, posle toga je u i španskom prvenstvu protiv Saragose odigrala sjajno, ubacila 60 poena za poluvreme, 16 trojki na kraju uz fantastične procente i to je nešto što ih krasi od početka sezone – brza igra i veliki broj šuteva za tri. Veoma su nezgodan protivnik i moramo da odigramo našu najbolju košarku, da imamo energiju, koncentraciju da zatvorimo neke stvari za koje smatramo da su potrebne i da im oduzmemo to nešto od čega zavisi njihova igra“ rekao je Jovanović koji je dodao da je situacija u timu bolja:

Stefan Marković je počeo da trenira sa ekipom uz kontakt i konkuriše za mesto u timu. Nedovićev oporavak ide bolje i nadam se da će uskoro biti sa timom“

Veliko pojačanje Luka Vildoza trenirao je sa ekipom i putuje u Španiju, ali neće zbog kasne registracije nastupati u Vitoriji:

Čudno je što ću igrati protiv Baskonije, jako je čudno, ali sada sam ovde i razmišljam samo o Crvenoj zvezdi, mojim saigračima i tome da dobijemo neke utakmice. Zaista cenim to što je Baskonija uradila za mene tokom cele moje karijere, ali sada ovde igram košarku. Konkurencija u EL je velika i teška, potrebni su nam poenteri, a Nemanja je povređen, ali se vraća uskoro. Kada tim bude kompletan videću šta sve imamo. Možemo da se “pobijemo” sa svima, pogotovo ovde kod kuće“, dodao je prvi Argentinac u istoriji Zvezde.

Ekipa je u utorak odradila zajednički trening, imala zajednički ručak i krenula na put u Vitoriju, nakon koga sledi već u petak još jedan veliki izazov duel sa ekipom Reala u Madridu (Wizink centar 20.45h).