Crveno-beli doputovali u Madrid

Košarkaši Crvene zvezde mts doputovali su u Madrid gde ih u petak od 20.45 očekuje meč 4.kola Evrolige protiv jednog od favorita za najviši plasman ekipe Reala.

Crveno-beli će u četvrtak uveče trenirati u „Wizink Centru“ dvorani u kojoj će u petak uveče odigrati utakmicu protiv ekipe koju su znali u prošlosti da iznenade upravo na njenom parketu.

Vremena za bilo kakvu analizu utakmice u Vitoriji nema, duplo kolo donosi ubrzan ritam u kome je prvi cilj osvežiti ekipu i pripremiti je za naredni meč, u kome će Crvena zvezda igrati bez Nemanje Nedovića, ali će debitovati Luka Vildoza, argentinski plejmejker koji je registrovan i može da nastupa za naš klub u svim takmičenjima.

Trener Vladimir Jovanović: „ Dobro znamo ko je Real, izvanredna ekipa koja je godinama na okupu, i još pojačana sa nekoliko izvanrednih individualaca. Pokriveni su na svakoj poziciji sa nekoliko igrača. Kada se na sve to doda da nas dočekuju na svom terenu, jasno je da nas očekuje teška utakmica. Za početak želimo da odigramo dobru utakmicu, bolju od one prethodne u Vitoriji. Nemamo puno vremena, ali pokušaćemo da se osvežimo i pripremimo“ rekao je trener crveno-belih koji je najavio da će Luka Vildoza biti u protokolu na sutrašnjoj utakmici.

Branko Lazić: „ Prvo duplo kolo Evrolige, znamo ime, rejting i kvalitet protivnika, ali sigurno nećemo izaći na teren sa namerom da se predamo, već da odigramo dobru utakmicu, i ako se ukaže šansa dođemo do rezultata. Nismo još kompletni, polako sklapamo tim posle povreda, ni raspored koji je izuzetno težak na startu EL sezone nam ne ide u prilog. Ali, idemo korak po korak, očekuje nas još mnogo utakmica i potrebno je malo strpljenja da budemo na nivou koji svi želimo. O Realu ne treba trošiti reči, izvanredna ekipa, jedan od favorita za trofej, ekipa pokrivena na svakoj poziciji od bekova do centara. Želimo da odigramo čvrsto, angažovano i da vidimo zašta će to biti dovoljno u ovom trenutku“ rekao je Lazić.

Ekipa će trenirati u „Wizink centru“ u četvrtak uveče, kao i na dan utakmice, a povratak u Beograd planiran je za subotu.