Početak prodaje Zvezdine “figitalne” NFT kolekcije u ponedeljak

Prva NFT kolekcija na svetu koja navijačima omogućava da dođu do autentičnih, “figitalnih” dresova svojih junaka sa košarkaških terena počinje u ponedeljak, 24.10.2022. preko platforme OpenSea.io.

KK Crvena zvezda u saradnji sa kompanijama adidas i AUTHENA, prvi je košarkaški klub koji lansira svoju NFT kolekciju koja sadrži autentične dresove, koje će igrači nositi na utakmicama, njihove digitalne blizance, ali i mnogobrojne dodatne benefite za kupce dresova.

Dresovi u kojima su crveno-beli prvi put nastupali u Evroligi protiv Panatinaikosa (i koje će nositi zaključno sa utakmicom sa Barselonom) povezani su sa svojim identičnim NFT replikama preko NFC taga prisutnog na svakom pojedinačnom dresu. Upravo uz pomoć skeniranja NFC taga (skoro svi pametni telefoni poseduju tu funkciju), navijači će pristupiti internet stranici i digitalnoj platformi kreiranoj i dostupnoj specijalno za njih.

Šta vlasnik figitalnih NFT-jeva KK Crvena zvezda dobija još?

Sem autentičnog dresa sa utakmice, pobednik aukcije stiče pravo i na:

  • korišćenja NFT-ja, odnosno digitalne imovine, čija vrednost može da raste u budućnosti
  • popust u KKCZ prodavnici od 10%,
  • pristup potpuno ekskluzivnim video i foto materijalima kluba, koji neće biti plasirani u javnost na drugi način
  • specijalna pozivnica za druženje sa igračima, koji će im igrači predati autentične, potpisane dresove sa utakmice
  • gledanje Evroligaške utakmice sa Real Madridom, sa posebnih VIP mesta u hali
  • pozivnicu na Novogodišnju koktel – proslavu kluba
  • prednost prilikom eventualne kupovine karata za neko od evroligaških gostovanja u kom će klub organizovano voditi najvernije navijače.

Akciji će biti moguće pristupiti preko OpenSea.io – vodeće globalne platforme za trgovinu digitalnom imovinom. Potrebno je istaći da će se kupovina Zvezdine NFT “figitalne” kolekcije vršiti za sada isključivo uz pomoć ETHER kripto valute, te da je kupcima neophodan registrovani nalog i sredstva u svom ličnom “kripto novčaniku”. KK Crvena zvezda će, kako bi pomogla svojim najvernijim navijačima, objaviti i detalje postupka otvaranja kripto novčanika i celokupnog procesa kupovine jednog od NFT-ja iz kolekcije.

Ukupno će biti ponuđena samo 34  autentična dresa, “domaći” i “gostujući” za svakog igrača KK Crvene zvezde. Dresovi su već u opticaju, igrači ih nose od prve evroligaške utakmice, i nosiće ih zaključno sa utakmicom protiv Barselone. Serijski broj svakog dresa odgovara serijskom broju koji je digitalno upisan u svaki jedinstveni NFT, pa je tako vlasnik NFT-ja 100% siguran da je njegov dres zaista original i autentičan. Naravno, dodatni način provere će biti i preko očitavanja NFC taga na samom dresu, preko koga je on povezan sa svojim digitalnim parnjakom gde će se na ekranu pojaviti svi podaci oko autentičnosti, vlasništva ali i samog igrača čije je prezime na dresu.

U ponedeljak, 24. oktobra kreće prodaja prve kolekcije NFT-j , koji predstavljaju garnitutru domaćih adidas dresova sa crveno-belim prugama i plavim detaljima. Ova garnitura dresova biće u prodaji sa fiksnom cenom koja iznosi 0.25 eterijuma (ETH).

Druga garnitura kamuflažnih adidas dresova KK Crvena zvezda naći će se u prodaji naknadno i biće dostupna na aukcijskoj prodaji, sa istom početnom cenom (0.25 eterijuma).

KK Crvena zvezda mts je prvi košarkaški klub u Evropi i svetu koji će svojim navijačima omogućiti da stignu do ovako vredne memorabilije – autentičnog dresa sa utakmice koji ima i unikatnu digitalnu vrednost, uz mnogobrojne privlačne benefite. Podsećamo navijače da prodaja prve garniture počinje u ponedeljak, 24. oktobra u 12 časova.

Želimo sreću svim učesnicima ove jedinstvene akcije!