Zvezdina nedelja borbe protiv raka dojke

Mesec oktobar je svake godine u kalendaru Svetske zdravstvene organizacije i mesec borbe protiv raka dojke. Toj borbi priključili smo se i mi, kroz roze nedelju za nama, kada smo na utakmicama sa FMP-om i Bajernom poslali važnu poruku. Samim tim i otvoreno pozvali i ostale sportske klubove da urade isto.

Borba čiji je simbol i roze boja i zbog koje su mrežice na našim koševima u ponedeljak bile obojene u tu boju, nije samo u rukama žena, majki, supruga, sestara, baki, svih žena koje se bore protiv ove bolesti – već je to borba svih nas i čitavog društva!

Brojke su zabrinjavajuće – Kancer dojke predstavlјa vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije (SZO), u svetu se godišnje registruje oko 2.260.000 obolelih žena, dok od iste bolesti svake godine umre preko pola miliona njih!

Više o ovom jako važnoj temi govorile su Vesna Bondžić ispred organizacije “Ženski centar Milica”,  Nastasja Nedimović poznatija kao cancer.influencer na Instagramu, sa pričom koja zaista inspiriše, kao i Gorica Ilišković ispred udruženja “Žena uz ženu”.

Kada čujete njihove reči, sigurno ćete pokušati da utičete na svoje najbliže i okolinu, jer je ovo borba svih nas!