Važna pobeda Crvene zvezde u Laktašima

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u okviru petog kola ABA lige sa 76:70.

Crveno-beli su tako stigli do četvrtog trijumfa u sezoni, i nakon važne pobede nad Bajernom, sada i Igokeom (nakon tri uzastopna poraza u Laktašima) u dobroj atmosferi dočekuju nastavak u regionalnom takmičenju gde će naredne tri utakmice igrati u hali „Aleksandar Nkolić“.

Crveno-bele su do važnog trijumfa vodili Vildoza sa 19 poena i 9 asistencija i Bentil sa 17 poena, dok je Filip Petrušev u svojoj najboljoj utakmici od dolaska dodao 11 poena uz 9 skokova.

U ekipi Igokee najefikasniji je bio Rej sa 24 poena, dok su Stivens i Kroford upisali po 13.

Nakon početnog ispitivanja snaga, (vođstvo Igokee 10-7) crveno-beli su pojačali ritam i preko Vildoze (tri vezane trojke) napravili seriju 11-1.

Domaćin koji uvek pruža odlične partije na svom parketu protiv crveno-belih, napravio je seriju 10-0 tokom druge deonice (najveće vođstvo Crvene zvezde 30-18), ali se na odmor otišlo sa plus šest – 41:35 za Crvenu zvezdu.

Stivens i Tanasković su povukli svoj tim na startu treće deonice (38-45 do 46:45) ali serijom poena u finišu te deonice Crvena zvezda ponovo stiže do prednosti.

Kao i u trećoj, ponovo je završnica bila dobra, a nakon poena Bentila i Markovića crveno-beli su praktično prelomili utakmicu, iako se domaćin nije predavao i sa 4 uzastopna poena uveo meč u penal završnicu koju je mirno priveo kraju Nedović.

Crvena zvezda: Holand 2, Vildoza 19 (9as), Lazarević 9, Lazić, Martin 4 (4sk), Dobrić, Raduljica, Ivanović, Nedović 8, Marković 6 (5sk), Petrušev 11 (8sk), Bentil 17 (7sk).

Crveno-beli već u sredu u ranim jutarnjim putuju zajedno sa fudbalerima u Monte Karlo, a naredne tri utakmice u regionalnom takmičenju igraju kod kuće protiv Zadra, Cibone i Partizana.