Jovanović: Našli smo rešenje na teškom terenu dobrog protivnika

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u okviru petog kola ABA lige sa 76:70 i tako su tako stigli do četvrtog trijumfa u sezoni.

Podatak koji je do sinoć bio neugodan za sve kojima je crveno-bela boja u srcu je i taj da naštim nije zabeležio pobedu u poslednja tri duela u Laktašima.

Zbog toga, i činjenice da su crveno-beli u petak odigrali tešku utakmicu sa Bajernom, ova pobeda dobija na značaju.

Trener Crvene zvezde Vladimir Jovanović imao je razloga za zadovoljstvo nakon novih bodova:

Čestitam igračima na veoma važnoj pobedi. Znali smo da na ovom terenu već nekoliko utakmica nismo odigrali dobro i slavili. Imali smo to na umu i iskoristili kao dodatni motiv. Videlo se da smo pre tri dana imali napornu utakmicu u Evroligi, ali izneli smo utakmicu do kraja protiv kvalitetnog protivnika. Našli rešenja da pobedimo. Znali smo da treba da zaustavimo njihov šut za tri poena. Imali smo problema sa pik en rolom u odbrani i to moramo da popravimo. U napadu takođe, Igokea je nezgodan protivnik, stalno menja odbranu i na neke stvari nismo dobro odgovorili. Zna se da Igokea ima dobru ekipu, trener već dugo u sistemu i znaju šta žele u odbrani i napadu i utoliko mi je draže što smo ostvarili važnu pobedu. Igokei želim svu sreću u nastakvu prvenstva“, rekao je Jovanović i dodao:

Svaka pobeda znači na polju samopouzdanja i ostvarivanja ambicija koje su jasne. Bilo je grešaka koje moramo da ispravljamo, analiziramo. Lakše je raditi i pripremati se kada se pobedi” rekao je trener cvreno-belih.

Ekipa se vratila u Beograd u utorak u ranim jutarnjim časovima, a utorak će biti slobodan dan. Već u sredu zajedno sa našim fudbalerima koje očekuje presudni meč u LE, čarter letom u 11.30 ekipa putuje u Monako na utamicu 6.kola EL (petak 21.00h).