ABA (U19): Veliki korak crveno-belih ka završnom turniru

Juniorska ekipa Crvene zvezde (igrači do 19 godina) zabeležila je uvodnu pobedu na kvalifikacionom turniru ABA lige koji se održava na Zlatiboru i time napravila veliki korak ka završnom turniru na koji će se plasirati samo pobednici grupa.

Crveno-beli su petak uveče u dvorani u Čajetini savladali vršnjake, ekipe SC Derbi rezultatom 81:78 (20:15,26:26, 19:17 i 16:20).

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde koja je većim delom meča kontrolisala rezultat i igru, ali na kraju branila poslednji šut rivala za produžetak u neizvesnoj završnici, bio je Lazar Gačić sa 27 poena i 9 skokova.

Upravo je Gačić u finišu postigao 4 poena, uključujući i dva sa linije slobodnih bacanja koja su osigurala crveno-belima pobedu.

U drugoj utakmici grupe B na kvalifikacionom turniru na Zlatiboru crveno-beli u nedelju igraju protiv ekipe MZT Skoplje pobedom (u nekim kombinacijama, čak i porazom u nedelju, i u slučaju pobede SC Derby u subotu nad ekipom MZT, jer bi se napravio krug) bi i definitivno obezbedili plasman na završni turnir.

Ta utakmica igra se u nedelju od 12 časova u dvorani u Čajetini.

KK Crvena zvezda mts – SC Derbi 81:78

KK Crvena zvezda mts: Drobnjaković 12, Radovanović 5, Dabić 6, Gačić 27+9 sk, Gagić 10+7sk, Babić, Lukić 3, Avlijaš 7, O Lukić 2, Davidović 3,Novčić 6;