Konferencija za medije predsednika kluba Nebojše Čovića (video)

Duško Ivanović u ponedeljak je i zvanično preuzeo mesto prvog trenera KK Crvena zvezda.

Iskusni i trofejni trener potpisao je sa crveno-belima dvogodišnji ugovor, a na izuzetno posećenoj konferenciji za medije obratio se javnosti zajedno sa predsednikom kluba Nebojšom Čovićem.

U prvom delu konferencije govorio je novi trener crveno-belih, i odmah se zaputio u halu i održao prvi trening sa ekipom, dok je u drugom delu medijima govorio predsedni kluba Nebojša Čović.

On je govorio o rastanku sa dosadašnjim trenerom Vladom Jovanovićem, dolasku Duška Ivanovića i brojnim drugim aktuelnim temama vezanim za svakodnevni rad KK Crvena zvezda i aktuelnostima vezanim za klub i srpsku košarku:

Svaka utakmica je izgledala kao da smo blizu da pobedimo, pa ne pobedimo. Tu može da se analizira aspekt struke, koji je bio potpuno pokriven, Vlada Jovanović je odličan mlad trener, očekujem da će nastaviti put razvoja. Vrlo je posvećen i živi sa košarkom. Pitanje je da li je to u nekim momentima dovoljno kad je u pitanju susret sa igračkim potencijalom i autoritetima”, rekao je Čović u hali “Pionir” i nastavio o rastanku sa dosadašnjim trenerom i odluci da klub povuče konkretan potez:

Od devet utakmica u Evroligi, slučajnošću rasporeda, mada nisam čovek koji misli da se bilo šta događa slučajno, čak šest smo odigrali u gostima, a ima tu raznih trofejnih autoriteta koji mogu da utiču na to. Imali smo interesantno suđenje. Gotovo da se nigde nismo obrukali. Imali smo utakmicu sa Olimpijakosom na pripremama kao crveni signal, a to vam pričam da vidite da nismo amateri u ovom poslu”, rekao je Čović. “Dakle, što se tiče Evrolige, ako to možemo da nazovemo kiksom, to je poraz od Panatinaikosa u Beogradu, Što se tiče ABA lige, kiks je izgubiti od Zadra – i to ne kiks da izgubite u Beogradu, nego i u Zadru. Za to vam, ako ste pravi profesionalac nije potrebno da imate trening, već pravu motivaciju“, rekao je Čović.

Kompletnu konferenciju na kojoj su govorili novi prvi trener i predsednik kluba možete pogledati u videu ispod