Uspešan vikend za juniore, kadete i mlađe pionire

Mlađe selekcije KK Crvena zvezda imale su vrlo intenzivan vikend u kome su svoje utakmice igrali juniori (kvalifikacioni turnir ABA na Zlatiboru), kadeti (utakmica 3.kola Triglav lige) i mlađi pioniri koji su učestvovali na izuzetno jakom internacionalnom turniru u Beogradu zajedno sa još 15 timova iz Slovenije, Rumunije, Italije, Crne Gore, Severne Makedonije, Hrvatske i Srbije.

Juniori su pobedili ekipe SC Derbi i MZT Skoplje i obezbedili učešće na zavrpnom turniru regionalne ABA lige za igrače do 19 godina, na kome će se 6-7 aprila 2023. godine takmičiti sa vršnjacima iz Igokee, Mege i Cedevita Olimpije.

Kadeti su prethodnog vikenda odigrali meč 3.kola Triglav Lige Srbije i savladali vršnjake iz ekipe Dinamik VIP pay 89:76, čime su zabeležili prvu pobedu u novoj sezoni.

Utakmica koja je odigrana u dvorani Basket City obeležio je Vlajić koji je ubacio 27 poena, dvocifreni su bili i Kontić sa 15, Bjelica i Bogdanović sa po 13 poena.

U narednom kolu crveno-beli su ponovo domaćini, dočekuju narednog vikenda ekipu Sloge.

Konačno mlađi pioniri (igrači rođeni 2010.godine) učestvovali su na „jesenjem međunarodnom turniru 2022 za igrače do 13 godina“.

Crveno-beli su osvojili prvo mesto pobedom u finalu nad vršnjacima iz KK Partizan rezultatom 66:50. Na putu do finala pobedili su KK All star Podgorica, ASD Basketball Trieste, KK Janče Ljubljana…u polufinalu su savladali vršnjake iz Rumunije iz ekipe Kluža 60:53 i konačno slavili u nedelju u finalu.