Crveno-beli u Berlinu (utorak 20 časova)

Košarkaši Crvene zvezde doputovali su u ponedeljak u Berlin, gde ih u utorak od 20 časova očekuje meč 9.kola Evrolige protiv domaće Albe.

Šampion Nemačke jedno je od najprijatnijih iznenađenja Evrolige, bez obzira na činjenicu da je u seriji loših rezultata, nakon odličnog starta sezone.

Takođe, ni istorijat duela ne ide u prilog crveno-belima. Alba je dobila 7 poslednjih duela sa našim timom, a jedina pobeda na klubom iz Berlina izvojevana je još daleke 2015.godine.

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović:
Gledao sam i pratio ALBU i pre nego što sam došao u Crvenu zvezdu. To je ekipa koja mi se najviše svidela i koja igra najbolju košarku. Izgubili su neke utakmice, iako su vodili sa preko 20 poena razlike. Igraju jako brzo, nepredvidivi su, izvanredni šuteri. Imaju igrače koji izvanredno čitaju situacije na terenu. Eto, imali su splet okolnosti neke mečeve nisu pobedili, ali mi prvo treba da mislimo o nama kako ćemo, pa ćemo onda o njima. Taj sistem koji je uspostavljen u Berlinu je sistem najboljeg španskog trenera Aita, koji je sa mladim igračima pravio rezultat. Igraju odlično, sa puno samopouzdanja i svakome u Evroligi prave probleme. Moramo da budemo spremni da svih 40 minuta igramo dobru odbranu jer oni imaju zaista vrlo,vrlo veliki broj laganih koševa“ rekao je Ivanović.

Ognjen Dobrić: „ Iskoristićemo ova dva-tri dana do utakmice sa Albom najbolje što možemo. Želimo da odigramo što bolju utakmicu. Utakmica sa Cibonom je neki pokazatelj kako želimo da igramo, agresiovno u odbrani, sa što manje padova u igri koje će kvalitetni protivnici znati da iskoriste i kazne. Alba je ekipa koja igra sa mnogo energije, mladi su, ne komplikuju mnogo, sve se vrti oko njihovog glavnog igrača Sikme. Svi znaju svoj posao, koriste svaku priliku, uzimaju svaki šut, trče puno, igraju u tranziciji. Naše je da ih zaustavimo, posbeno te otvorene šuteve, da sprečimo igru u tranziciji i da nametnemo naš ritam…“ rekao je Dobrić.

Ekipa Crvene zvezde mts u sredu se vraća u Beograd, a već u četvrtak očekuje je i utakmica 10.kola sa Makabijem.

Taj meč igraće se od 17.30 časova u hali „Aleksandar Nikolić“ a karte za ovu utakmicu za koju vlada veliko interesovanje već su puštene u prodaju.