Crvena zvezda ponovo organizator ANGT turnira Evrolige

KK Crvena zvezda mts dobio je ponovo organizaciju kvalifikacionog Evroliginog turnira za juniore ANGT.

On će i ovoga puta nositi ime tragično preminulog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića Jagode.Turnir će se održati od 31. marta do 02. aprila 2022. godine u Beogradu.

Dobijanjem organizacije ovog turnira 13.put Evroliga je još jednom iskazala ogromno poverenje koje ima u KK Crvena zvezda mts, i produbila saradnju koja traje već više od jedne decenije.

Podsetimo, ovaj turnir tradicionalno iz godine u godinu okuplja najtalentovanije juniore iz svih delova Evrope u Beogradu.

Iz godine u godinu, ANGT ”Marko Ivković” podizao je lestvicu kvaliteta organizacije, a brojne pohvale iz krovne organizacije Evrolige, kao i fenomenalni utisci mladih košarkaša i trenera, koji su kasnije postajali glavni protagonosti u seniorskoj konkurenciji, najbolji su pokazatelj da je Crvena zvezda uvek radila najbolji mogući posao u organizacionom smislu. O tome govori i podatak da su se u prethodnim godinama menjali gradovi organizatori ovog turnira, ali su Crvena zvezda mts i Beograd uvek tu!

Crvena zvezda je u takmičarskom delu učestvovala na svim dosadašnjim kvalifikacionim turnirima, a osim što ga je osvajala više puta, osvajala je i juniorsku Evroligu (Milano) i dva puta igrala finale (Madrid i Berlin).

Ekipe će kao i svake sezone biti podeljene u grupe A i grupe B, a dve najboljeplasirane obezbediće svoje mesto u finalu. Osvajač turnira obezbediće svoje mesto na Fajnal ejtu  koji se igra u vreme održavanja Fajnal fora za četiri najbolje ekipe u Evroligi.

Pored KK Crvena zvezda mts ove godine kvalifikacioni turniri održaće se u Minhenu, grčkoj Patri, i Zadru.