Nema predaha, crveno-beli otputovali u Podgoricu (nedelja 17h)

Košarkaši Crvene zvezde manje od 24 časa nakon teške utakmice sa Virtusom i pobede nad osvajačem Evrokupa, odradili su trening oporavka i uputili se ka Podgorici gde ih u već u nedelju od 17 časova očekuje utakmica 10.kola protiv ekipe Studentskog Centra.

Meč će se igrati u dvorani SC „Morača“, a ovo će biti treći duel dva kluba u regipnalnoj ligi od kako je crnogorski predstavnik ušao u prvu aba ligu (dve pobede Crvene zvezde).

Trener KK Crvena zvezda mts Duško Ivanović činjenicu da će crveno-beli uz putovanje izaći na teren manje od 48 sati nakon evroligaške utakmice, ne vidi kao najveći problem, već kvalitet rivala koji očekuje Crvenu zvezdu:

Mali razmak između dve utakmice ne vidim kao najveći problem, već činjenicu da igramo protiv jedne odlične ekipe. Odličan odabir igrača, odlično su trenirani i vođeni. Igraju modernu, brzu košarku sa mnogo tranzicije i kontranapada, i tu moramo da ih zaustavimo“ rekao je trener crveno-belih.

Ognjen Dobrić: „Očekuje nas odlična ekipa, koja igra dobro, sa dobrim sastavom, i odigraće ovaj meč pred svojom publikom i bez pritiska. Neguju brzu košarku, i moraćemo da odigramo čvrsto, energično i zaustavimo ih u pokušajima da dolaze do lakih rešenja i lakih poena. Stoji da nismo imali mnogo vremena između utakmice sa Virtusom i naredne koja nas očekuje, ali osvežićemo se i spremni ćemo dočekati taj meč“ rekao je Dobrić.

Crveno-beli se odmah nakon utakmice vraćaju za Beograd i počinju priprema za naredni meč Evrolige sa Partizanom.