Crveno beli spremni za utakmicu 12.kola Evrolige

KK Crvena zvezda mts igra u četvrtak meč 12.kola Evrolige protiv ekipe Partizana.

Utakmica se igra u „Štark Areni“ sa početkom u 20.30 časova a domaćin ovog meča u gradskoj „Štark Areni“ je Partizan.

Ovo će biti prvu duel dva tima u Evroligi i u ovakvom formatu, a crveno-beli ulaze u ovu utakmicu nakon 4 uzastopne pobede, sa skorom 5-6 (Partizan 4-7) i pred duplo kolo u kome će u utorak i četvrtak dočekati ekipe Žalgirisa i Armanija.

Nakon velikog sastanka bezbednosti koji je održan u sredu u upravi policije, odlučeno je da će navijači Crvene zvezde koji poseduju karte za meč u četvrtak moći da uđu u halu, te će crveno-beli imati podršku u dvorani u kojoj su poslednjih 10 godina odigrali brojne nezaboravne mečeve u Evrokupu i Evroligi…

Crveno-beli su u sredu odradili trening u hali Aleksandar Nikolić, a velikom broju novinarskih ekipa obratio se trener Duško Ivanović:

Ovo će biti potpuno drugačija utakmica. Sve će se promeniti, mi ćemo biti drugačiji, Partizan će biti drugačiji, to je normalno jer je svaka utakmica drugačija. Treba da bude zadovoljstvo svakom igraču da igra pred velikim brojem ljudi. To da je za Vas ovo istorijski prvi derbi, to je za vas  tako. Za nas je samo još jedna utakmica sa Partizanom, normalno da će oba tima izvući neke pouke iz prve utakmice, ko će se bolje snaći, videćemo. Rekao sam i pre prve utakmice da Partizan ima izvanredan napad, što su i dokazali kasnije u utakmicama protiv Valensije i Budućnosti. Ako ne igraš dobru odbranu, imaju igrače koji igraju dobro 1 na 1, trče dobro, prepoznaju odbrane – bez odbrane nema ništa“ rekao je prvi trener crveno-belih.

Luka Vildoza: „ Imamo ista očekivanja oni će sigurno promeniti nešto, ali moramo da budemo spremni, da odradimo naš posao, radimo i mi na detaljima kako bi bili bolji. Biće uzbudljivo igrati tu utakmicu po prvi put u Evroligi. Ništa drugaiji atmosferu ne očekujem ni na ovoj utakmici u odnosu na prošlu u kojoj smo mi bili domaćini, biće to dobra utakmica. Igrao sam neke derbije kada sam bio mlad, sada sam ovde, uživam i znam da će biti sjajno“.

Crveno-bele nakon ove utakmice očekuje izuzetno naporan period u kome će za samo 6 dana odigrati tri utakmice: u subotu protiv Mornara, u utorak protiv Žalgirisa i četvrtak protiv Armanija iz Milana.

Karte za dve evroligaške utakmice su već puštene u prodaju.