Crvena zvezda u lepoj utakmici pobedila Mornar i nastavila seriju

Košarkaši Crvene zvezde mts savladali su na svom parketu ekipu Mornara rezultatom 93:77 (25:22, 27:14, 19:26, 22:15) u okviru 10. kola ABA lige. Pred 4000 gledalaca (zbog kazne ABA lige bbile su otvorene samo tribine C i D) crveno-beli su kontrolisali čitav meč, te su bez većih problema stigli do nove pobede u regionalnoj ligi.

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Ben Bentil koji je upisao 26 poena uz 4 skoka. Sjajnu utakmicu odigrao je i prvi strelac Mornara Rasel koji je ubacio 35 poena i bio često pored svih košarkaša Crvene zvezde, nagrađivan aplauzima od publike u dvorani.Odlične epizode Ilića, Topića i Raduljice…

Crveno-beli su nešto slabije ušli u meč, te su gosti to iskoristili za ranu prednost (3:6), međutim naša ekipa je vrlo brzo pronašla napadački ritam kojim je postepeno pravila razliku. Serija 9:0 naše ekipe bila je dovoljna za prvu osetniju prednost (12:6), koju su naši košarkaši držali gotovo celu deonicu. U ovim momentima se istakao Ben Bentil koji je sjajno igrao protiv zonske odbrane gostiju, te je već u prvoj četvrtini upisao 12 poena. Mornar je uspeo u finišu deonice da smanji razliku na tri poena (25:22).

Naša ekipa je u nastavku utakmice nastavila sa dobrom igrom, a svoje minute je u tim trenucima odlično koristio talentovani Dalibor Ilić. Sredinom deonice crveno-beli prave seriju 13:2, kojom se odvajaju na dvocifrenu razliku (47:32). Kraj ovog dela igre je obeležio mladi Nikola Topić koji je vezao 8 poena, uz trojku za kraj četvrtine kojom je postavljen konačan rezultat prvog poluvremena (52:36).

Najefikasniji u ovom delu igre je bio Bentil sa 18 poena, dok je Topić dodao 8.

Drugo poluvreme su gosti značajno bolje otvorili, te su se serijom 7:16 rezultatski vratili u meč (59:52). U tim trenucima je velike probleme našoj odbrani zadavao Deron Rasel, koji je pogađao gotovo iz svih pozicija. Zvezda se nakom toga ponovo odbojila na dvocifrenu prednost (69:56), međutim gosti su u finišu deonice smanjili razliku na jednocifren broj poena (71:62).

Crveno-beli su odigrali izuzetno dobro u poslednjoj deonici, kontrolišući rezultat do kraja meča. Nije dozvoljeno Mornaru da se vrati rezultatski, šta više razlika se uvećavala. Konačan rezultat je bio 93:77.

KK Crvena zvezda mts: Vildoza 8, Lazarević, Mitrović 2, Lazić 7, Martin 6, Dobrić 10, Raduljica 8, Ilić 11, Nedović 3, Marković 4, Topić 8, Bentil 26;

Mornar: Rasel 35, Vujačić 10…

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović: ” Zadovoljan sam pobedom i pristupom igrača, košarkaši Mornara su igrali zonu 40 minuta, napravili su nam probleme, ali smo imali strpljenja, pravili smo presing na Raselu koji je davao rezultata. Igrači su profesionalno odradili posao i zbog toga sam veoma zadovoljan” rekao je trener crveno belih nakon meča i dodao da se o stanju Luke MItrovića koji je dobio udarac u oko i dalje ništa ne zna.

Mihajlo Pavićević: “Čestitam Crvenoj zvezdi na zasluženoj pobedi, čestitam i mojim momcima dali su maksimum, ali to nije zavisilo od nas. Odlučili smo se za odbranu u kojoj bi eliminisali fizičku dominaciju Zvezde. Bilo je perioda gde smo se držali, ali kvalitet Crvene zvezde je neosporan. Neki igrači su pokazali bolje lice nego u prethodnim mečevima. Zvezdi ćelim sve najbolje u ABA ligi i Evroligi” rekao je Mihajlo Pavićević i onda insistirao da kaže još nešto o treneru Crvene zvezde Dušku Ivanoviću: ” Najveće pojačanje Zvezde je dolazak Duška Ivanovića. Želim mu svu sreću, ali kako je uvek radio, nikada se na sreću nije uzdao. Znamo se od kada smo bili igrači, on je rođeni pobednik, preokrenuo je ekipu, ne pamtim da je ovo neko uradio, od ekipe koja nije dobro izgledala… ovde se ne radi o seriji pobeda, već o načinu na koji igraju i pobeđuju. Čestitam mu, o trenerima pričaju rezultati. Želim Crvenoj zvezdi i njemu mnogo sreće i ne sumnjam da će nastaviti seriju

Košarkaše Zvezde sledeće nedelje očekuje duplo kolo Evrolige, gde će naš tim dočekati ekipe Žalgirisa i Milana.