OTIŠAO JE NAŠ SINIŠA (SINIŠA MIHAJLOVIĆ 1969-2022)

(foto: MN press)
Velikan svetskog i srpskog fudbala, i naše Crvene zvezde, Siniša Mihajlović preminuo je u petak u Italiji u 54. godini života, nakon duge i teške bolesti.

Siniša Mihajlović se od 2019. godine borio sa leukemijom, uspevao je da je pobedi dva puta, ali se ova izuzetno teška bolest vraćala.

Početkom decembra 2022. godine njegovo stanje se pogoršalo, na kraju je izgubio najvažniju bitku.

KK Crvena zvezda, kompletan menadžment kluba, predsednik, igrači, svi zaposleni, verujemo kao i svi ljudi dobre volje kojima je crveno-bela boja (i ne samo crveno-bela) u srcu…duboko su potrešeni preranom smrću čoveka koji nikada nije krio koliko voli svoju zemlju i Crvenu zvezdu.

Dao joj je gotovo sve…Titulu prvaka Evrope i sveta, golove za sva vremena, počev od onog polufinala sa Bajernom u Beogradu, a onda i legendarnog centaršuta “Mihajlović u sredinu…” do penala u Bariju…Siniša je dao Zvezdi gotovo sve – nije ostvario jedan san, da bude trener njegove i naše Crvene zvezde.

Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u Vukovaru, gde je napravio i prve fudbalske korake. Sa 19 godina (1988. godine) prešao u Vojvodinu sa kojom je postao šampion Jugoslavije, a tokom zime 1991. prešao je u Crvenu zvezdu…ostalo je istorija, kao i njegovo odbijanje da igra protiv Crvene zvezde kao fudbaler Lacija nekoliko godina kasnije…

Bio je reprezentativac Jugoslavije  od 1991. do 2003. godine, kasnije trener  u Interu, Bolonji, Kataniji, Fiorentini, reprezentaciji Srbije, Sampdoriji, Milanu, Torinu, Sportingu i konačno ponovo Bolonji.

Hrabar, bez kompromisa, neustrašiv, možda i najbolji izvođač slobodnih udaraca u modernoj istoriji fudbala…

Poslednji put pojavio se u javnosti na promociji knjige svog velikog prijatelja i nekadašnjeg trenera Crvene zvezde, Zdenjeka Zemana koja ima tako simboličan naziv “Lepota je neprocenjiva”.

Nekoliko dana kasnije Siniša je izgubio poslednju bitku i otišao u legendu.

Siniša Mihajlović (1969 – 2022)

KK Crvena zvezda ovom prilikom izražava najdublje saučešće supruzi, deci i njegovoj porodici na velikom gubitku i preranom odlasku njihovog supruga i oca.

Neka mu je večna slava i hvala za sve!

KK Crvena zvezda