Lukinih 350!

Velika pobeda u Pireju ostavila je u senci jedan veliki jubilej momka koji je zaštitni znak Crvene zvezde već godinama – Luka Mitrović odigrao je u Pireju 350. zvaničnu utakmicu u crveno-belom dresu.

Luka Mitrović, sada već 29-godišnjak igra svoju sedmu sezonu u crveno-belom dresu.

Sa Crvenom zvezdom je ostvario velike uspehe i u najtrofejnijim sezonama u sastavu je uvek bio i nezaobilazni broj 9 iz Novog Sada – Luka Mitrović!

Brojke i statistika pamte (za sada) da je Luka Mitrović osvojio sa Crvenom zvezdom čak 12 trofeja: 4 ABA lige, 4 prvenstva Srbije i 5 kupova Radivoja Koraća.

Stigao je među crveno-bele kao najtalentovaniji krilni centar u svojoj generaciji iz ekipe Hemofarma, a u godinama koje su se nizale, bio je igrač na koga je tim i naša Crvena zvezda uvek mogla da se osloni.

Luka Mitrović u Zvezdinom dresu debitovao je u drugom kolu ABA lige u Zadru, gde je upisan poraz (98-81). Prve poene u Zvezdinom dresu zabeležio je protiv Solnoka u Pioniru (3 poena) 3. novembra 2012. u 7. kolu ABA lige. Zvezda je slavila rezultatom 103-74.

U međuvremenu postao je i kapiten Crvene zvezde, osvojio brojne trofeje, a s  350 utakmica nalazi se na 8.mestu večne liste po briju utakmica.

Sa 2453 poena  nalazi se na 21. mestu večne liste po broju datih poena;

Luka će na terenu biti već u nedelju i nastaviti da upisuje svoje kolone i daje veliki doprinos uspesima naše i njegove Crvene zvezde!