Nova godina počela radno, Crvena zvezda Merdianbet u Splitu

Košarkaši Crvene zvezde Meridanbet otputovali su u Split gde ih u ponedeljak 02.01.2023. godine očekuje prva takmičarska utakmica u Novoj godini, protiv ekipe Splita.

Duel 13. kola regionalne lige igra se od 16:30 u dvorani „Male Gripe“ u Splitu.

Crveno-beli su prvi dan u 2023. godini proveli na treningu, nakon koga su imali zajednički ručak i put u Split.

Pred ovu utakmicu trener Duško Ivanović neće moći da računa na Luku Vildozu, Hasana Martina, Nikolu Ivanovića, a na put nije krenuo ni Miroslav Raduljica. Trener Ivanović rado se seća svojih igračkih godina u Splitu iz vremena kada je igrao za nekadašnju Jugoplastiku sa kojom je stigao do krova Evrope, ali cilj pred sutrašnju utakmicu se zna:

Veoma mi je drago što mogu da se vratim u Split, moj grad, gde sam proveo 3 veličanstvene godine , upoznao divne ljude… Pun sam divnih uspomena i emocija, ali sutra sve to ide u stranu, jer nas čeka teška utakmica. Split igra odličnu tranziciju, vrlo su agresivni i teški su za braniti…“ rekao je Ivanović.

Kapiten Crvena zvezda Meridianebet Branko Lazić: „Očekuje nas teška utakmica protiv ekipe Splita koja je ove sezone odigrala nekoliko vrlo dobrih utakmica i to ne samo na svom terenu. Nismo imali puno vremena za oporavak od teške utakmice sa Barselonom, imamo i određenih kadrovskih problema, ali i bez toga ovu utakmicu dočekujemo i pripremamo vrlo ozbiljno“ rekao je kapiten crveno-belih.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet nakon utakmice u Splitu vraća se odmah za Beograd, a već od Valensije (06.01) crveno-bele očekuje serija utakmica u kratkom vremenskom periodu (Skoplje, Real i Monako duplo kolo u Beogradu, Budućnost u Podgorici…).