ZVEZDINA GODINA 2022. U SLIKAMA

Ostavljamo još jednu vrlo uspešnu godinu za nama, u kojoj je Crvena zvezda ostvarila sve svoje ciljeve.

KK Crvena zvezda 2022.godinu završila je sa tri osvojena trofeja, takozvanom triplom krunom, odigrala je ponovo niz velikih utakmica, potpuno transparentno otvorili smo svoje poslovanje kao prvi klub koji je to ikada uradio u Srbiji, a sezonu završila najvećim ugovorom sa naslovnim sponzorom u istoriji srpske košarke. Taj sponzor dolazi iz privatnog sektora…

Počelo je još 20.februara u Nišu. Košarkaši Crvene zvezde pobedili su ekipu Partizana i tako odbranili titulu koju su osvojili 2021. u Novom Sadu i to rezultatom 85:68 i tako stigli do ukupno 11.titule u istoriji ovog takmičenja…

Nekih tri po meseca kasnije, usledila je borba za drugi i najvažniji trofej u sezoni ABA ligu. Sve je rešavano u majstorici koju su naši košarkaši rešili u svoju korist u praznom Pioniru nakon pražnjena hale rezultatom 80:77 i tako zadržali dominaciju u regionalnom takmičenju i stigli do 6.titule u regionu.

Konačno, naporna sezona okončana je trijumfom u finalu domaćeg šampionata nad ekipom FMP-a u drugoj utakmici Košarkaši Crvene zvezde savladali su FMP u drugoj finalnoj utakmici plej ofa rezultatom 59:71 i osvojili šampionat Srbije ukupnom pobedom od 2:0. Zvezda je tako osvojila rekordnu 22. titulu državnog prvaka.

Poslednji dani stare 2022. godine doneli su potpuno novu dimenziju našem klubu.

Ugovor koji je u ponedeljak 26.12.2022. godine na svečanoj konferenciji za medije u hotelu „CrownePlaza“ potpisan od strane predsednika KK Crvena zvezda Nebojše Čovića i direktora kompanije „Meridianbet“ Mlađana Životića najveći je ugovor vezan za naslovno sponzorstvo jednog kluba od strane privatne kompanije u istoriji srpske košarke!

Ne smemo zaboraviti uz najvažnije događaje i pobedu u prvom istorijskom gradskom derbiju u Evroligi 76:73, velike pobede u Evroligi i pune tribine na utakmicama crveno-belih u ovom takmičenju.

Učestvovali smo u brojnim društveno-odgovornim akcijama, kao klub podržavamo i košarkaše u kolicima KK Crvena zvezda Singidunum…i mnogo toga što Crvenu zvezdu čini velikom.

Godinu koju smo upravo ispratili u istoriju pamtićemo i po slikama koje možete pogledati u galeriji