Crvena zvezda Meridianbet putuje u Valensiju (petak, 20.30h)

Košarkaši Crvene zvezde Meridanbet putuju u 14 časova u Valensiju gde ih u petak (20.30 časova La Fonteta) očekuje meč 17.kola Evrolige protiv domaćina Valensije.

Crveno-beli su pobedom otvorili novu kalendarsku godinu, a ekipa još uvek ne može da računa na povređene Martina, Ivanovića i Vildozu, dok je Evroliga zabranila registraciju Fakunda Kampaca našem klubu, ali će se KK Crvena zvezda Meridianbet i u narednim danima boriti da obori tu kaznu, kako bi se i argentinski plej priključio timu u utakmicama Evrolige.

Trener Duško Ivanović pred put crveno-belih u Valensiju kaže:

Igraćemo sa manjim brojem igrača na toj poziciji, ali naše ambicije se ne menjaju. Igramo protiv jedne ekipe koja je napadački zaista izvanredna. Već dugi niz godina imaju tradiciju da potpisuju igrače sa izvanrednim napadačkim talentom, čak i trojke i četvorke šutiraju za tri poena… Imaju mnogo prostora za igru jedan na jedan, a protiv takve ekipe moraš da igraš odbranu. Mi je igramo, ali protiv ovakve ekipe moramo još bolje” rekao je Ivanović i osvrnuo se na odsustvo Kampaca i na povrede Ivanovića i Vildoze:

Da smo mogli da registrujemo Fakunda, bilo bi nam daleko lakše, ovako će nam biti značajno teže, ali ovi momci će morati da daju više od sebe, nema druge. (Vildosa) Videćemo, kod povrede mišića sve zavisi od pojedinca. Ne može egzaktno da se zna. Može da ide brži ili sporije, a nadamo se da će biti brže nego što je predviđeno. (Ivanović): “On bi igrao i sa slomljenim rebrima, ali rekli smo da ne može. Nadamo se da će vrlo brzo doći, ali kod takvih povreda postoji tačno određeno vreme da kost zaraste i nećemo da rizikujemo. Kada taj period prođe, on će biti tu” rekao je Ivanović.

Filip Petrušev: „Valensija je jako dobra i nezgodna ekipa, pogotovo na svom terenu. Igraju dosta na visoke igrače, nakon čega šire teren i šutiraju za tri poena. Na nama je da se pripremimo što bolje za to i da kao prošlu utakmicu odigramo sa istom dozom energije i samopouzdanja. Kada sam to rekao, mislio sam na visoke igrače Dubljevića i Rivera. Zadaju probleme svim ekipama, mislim da pre svega timskom odbranom možemo da ih zaustavimo” rekao je Petrušev.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet putuje nakon utakmice u Valensiji pravo za Skoplje gde ih već 08.01 očekuje utakmica sa ekipom MZT-a, a nkon toga i duplo kolo Evrolige i mečevi sa Realom i Monakom u Beogradu.