VELIKA SI ZVEZDO! POBEDA ZA BOŽIĆ, SVE ZVEZDAŠE, STEFANA I MILOŠA!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ostvrili su veliku pobedu na Badnje veče, pošto su kao gosti savladali Valensiju 75:77 (19:24, 23:23, 16:14, 17:16).

Desetkovani crveno-beli su stigli do četvrte uzastopne pobede na gostujućim parketima, ali ovoga puta bez Vildoze, Kampaca, Ivanovića i Martina!

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Filip Petrušev koji je odigrao fanstasTičnu utakmicu u kojoj je upisao 25 poena uz 9 skokova. Briljantan je bio i Nemanja Nedović koji sa Markovićem sada nosi ogroman teret na bekovskim pozicijama. Neda je postigao 19 poena uz 6 asistencija!

Utakmica je otvorena pogotkom Filipa Petruševa te su crveno-beli prvi poveli na meču (0:2). Gotovo celu deonicu se igralo koš za koš, obe ekipe su bez većih problema dolazile do poena. Prvu osetniju prednost su napravili crveno-beli pri kraju deonice kada su poveli sa pet razlike (15:20), a već u tom momentu je Petrušev bio dvocifren sa 10 poena. Prva četvrtina je završena košem Nedovića za 19:24.

Nastavak meča je otvoren u istom ritmu, obe ekipe su pogađale, dok je svoje prve minute i poene u dresu Crvene zvezde u Evroligi ostvario Dalibor Ilić sa bacanja (24:28), a odmah nakom toga je imao zakucavanje (26:30). Domaćin u nastavku pravi seriju 8:3, kojom vraća prednost na svoju stranu (34:33). Crveno-beli su imali odgovor na ovaj nalet Valensije, te zahvaljujući Džonu Holandu koji je postigao dve trojke naša ekipa dolazi do najveće prednosti na meču od sedam poena (34:41). Zvezda je ovu prednost održala do poluvremena 42:47.

Najefikasniji u ovom delu meča je bio Filip Petrušev sa 16 postignutih poena. Nemanja Nedović je ubacio sedam poena.

Velika borba je viđena u drugom poluvremenu gde su obe ekipe dosta teže dolazile do poena, te je ova deonica bila najmanje efikasna. Domaćin se vraćao rezultatski u meč, čak dolazio do izjednačenja, ali su crveno-beli uspeli da sačuvaju prednost i završe obu četvrtinu vođstvom (58:61).

Nedović i Holand su svojim koševima doneli Zvezdi orednost od sedam poena na startu poslednjeg dela igre (58:65). Crveno-beli narednih pet minuta nisu postigli poen, dok se Valensija približila na jedan posed zaostatka (63:65). Preko Petruševa i Nedovića Zvezda dolazi do najveće prednosti na meču od devet poena prednosti (63:72), na nešto manje od tri minuta pre kraja meča. Crveno-beli nisu uspeli da privedu utakmicu kraju kako treba, te je Valensija došla na samo poen zaostatka 20 sekundi pre kraja utakmice (71:72). Petrušev je ubacio oba penala za 76:73, a Nedović još jedno nakon prvog promašaja na utakmici, da bi Džouns sa centra pogodio obruč a bodovi tako otišli za Beograd kao fantastična uvertira za duplo kolo i utakmice sa Realom i Monakom!

Crveno-beli su na kraju slavili 75:77! Pobeda za Badnje veče, Božić, sve Zvezdaše i Stefana i Miloša!!!

KK Crvena zvezda Meridianbet: Holand 8, Lazarević 3, Mitrović, Lazić 3, Dobrić 9, Ilić 6, Nedović 19, Marković 2, Kuzmić, Petrušev 25, Topić, Bentil 2;

Valensija: Džouns Junior 16…

Crveno-beli naredni meč igraju već u nedelju gde gostuju ekipi MZT-a. Ekipa pravo iz Valensije putuje u Skoplje, a u nedelju uveče se vraća za Beograd.

foto: Valencia Basket