Zvezdin “stampedo” u trećoj četvrtini i sjajni Kampaco za pobedu u Skoplju!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet ubedljivo su kao gosti savladali MZT rezultatom 80:57, u okviru 14. kola ABA lige.

U prepunoj dvorani “Jane Sandanski” (u kojoj je više od polovine gledalaca bilo u crveno-belom) briljirao je Fakundo Kampaco koji je meč završio sa 23 poena (3/8 za dva, 5/9 za tri), devet asistencija, sedam skokova, dve ukradene i izgubljene lopte.

Upravo je Argentinac nakon prilično izjednačenog poluvremena, poveo „stampedo“ crveno-belih u kome je naš tim stigao brzo do dvocifrene prednosti, a onda završio četvrtinu sa ubedljivih 27:8!

Hala Jane Sandanski: MZT – Crvena zvezda Meridianbet 57:80
(15:17, 18:19, 8:27, 16:17)

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: “Zadovoljan sam pobedom i vrlo sam zadovoljan drugim poluvremenom. U prvom poluvremenu nismo igrali kako Zvezda treba da igra. Naročito nismo imali agresivnost u odbrani, tako da smo dopustili neke lagane koševe. Sve u svemu, sa drugim poluvremenom tokom kojeg smo igrali dobru odbranu, imali smo lake koševe, zadovoljan sam”, kratko je rekao trener crveno-belih na konferenciji za medije.

Srpski i regionalni šampion tako je došao do 12. pobede u regionalnom prvenstvu, dok je makedonski tim ostao na skoru 2-12.

Osim sjajnog Kampaca koji je još jednom pokazao klasu, Filip Petrušev je dodao 13 poena i pet skokova, Luka Mitrović devet poena i šest uhvaćenih lopti, a Ognjen Dobrić osam poena.

Kod MZT-a najefikasniji je bio Dastin Ver sa 16 poena i pet asistencija, Vojdan Stojanovski je ubacio 13, dok su Majkl Kefi i Strahinja Mićović postigli po devet poena.

Crveno-beli se vraćaju za Beograd nakon trodnevnog puta, a već u ponedeljak očekuje ih trening i pripreme za prvi od dva meča duplog kola protiv Reala izm Madrida (utorak 19 časova hala Aleksandar Nikolić).