Crvena zvezda Meridianbet desetkovana nije izdržala, poraz od Reala

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su na svom parkeru od Real Madrida rezultatom 59:79 (16:25, 18:13, 17:19, 8:22) u okviru prvog meča duplog kola Evrolige. Crveno-beli su parirali gotovo 3 četvrtine, međutim za ceo meč nisu imali snage u izuzetno oslabljenom sastavu.

Najefikasniji u desetkovanoj ekipi Crvene zvezde Meridanbet bio je Nedović sa 18, dok je Petrušev ubacio 17.

Loše otvaranje utakmice naše prve petorke koja nije uspela da pronađe svoju igru, te su gosti rano došli do ozbiljnije prednosti (5:12). Veliku energiju našim igračima donosi ulazak u igru Nedovića koji postiže dve brze trojke, a zatim i poene sa slobodnih bacanja (13:14). Crveno-beli su ipak loše odigrali završnicu deonice te je zaostatak bio velik (16:25).

Gosti vrlo brzo dolaze do dvocifrene prednosti (17:31). Od ovog trenutka Zvezda je zaigrala dosta bolje pre svega u odbrani, dok je napad predvodio sjajni Nedović, te se razlika postepeno topila. Crveno-beli su preko trojki Nedovića i Petruševa, uz koševe odličnog Kuzmića, napravili seriju 15:5 kojom su se vratili na zaostatak od samo dva poseda (32:36). Rezultat na poluvremenu je bio 34:38.

Najefikasniji u ovom delu meča je bio Nedović sa 14 poena (4 trojke). Pratio ga je Peteušev koji je upisao 8 poena, dok je Marković popunio sve statističke kolone upisavši 5 poena uz 4 skoka i 7 asistencija.

Drugo poluvreme košarkaši Zvezde otvaraju perfektno  serijom 8:0, kojom stižu do prvog vođstva na meču (42:38). Gosti su uspeli da zaustave ovaj nalet naše ekipe, te su se brzo vratili (47:47). Od tog momenta Real pravi seriju 10:2, pre svega zahvaljujući Ediju Tavaresu koji je bio noćna mora za naše centre. U poslednju deonicu se ušlo pri rezultatu (51:57).

Madriđabi su nastavili sa sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini, Tavares je nastavio da dominira, što je rezultiralo još većom razlikom i ubedljivom pobedom gostiju (59:79).

KK Crvena zvezda Meridianbet: Holand, Lazarević 2, Mitrović, Lazić, Dobrić 11, Raduljica, Ilić, Nedović 18, Marković 5, Kuzmić 6, Petrušev 17;

Real: Musa 19, Tavares 17…

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović:

 Ključni momenat je bio kad smo imali razliku, kad su nam dali dve trojke lagane. Prestali smo da igramo, izgubili smo ideje. To je Madrid iskoristio. Kad su jednom uzeli prednost, više nismo mogli da se vratimo. Ovo je ekipa koju mi imamo, tri igrača su mogla da igraju sa loptom. Nedović, Marković i Dobrić. Ostali mogu, ali ne znaju da igraju pik en rol. Nedović je to iskoristio kad je mogao, onda smo stali. Marković nije mogao više. Ne mogu da kritikujem svoje igrače”.

Real je imao znatno veći broj skokova.

Oni su malo viši od nas, prvo. Drugo, nismo dobro zagrađivali. Tavares je uzeo veliki broj skokova. Nije to bila razlika. Mi smo izgubili jer smo kod rezultata kad smo imali prednost, odigrali dve-tri loše odbrane. To nije greška igrača, to je moja greška”.

Crveno-bele već za dva dana očekuje novi meč u okviru duplog kola Eveolige protiv Monaka na svom terenu. Regionalna liga se nastavlja 15. januara u Podgovrici gde će naša ekipa odmeriti snage timom Budućnosti.