Crvena zvezda Meridianbet dočekuje Monako

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet dočekuju u četvrtak ekipu Monaka (19 časova) u utakmici 19.kola Evrolige.

Ovaj duel igra se u hali „Aleksandar Nikolić“ i za njega kao i za sve ostale utakmice koje su crveno-beli odigrali u prethodnom periodu vlada ogromno interesovanje, tako da nema sumnje da će ekipa Crvene zvezde Meridianbet imati ponovo snažan vetar u leđa u četvrtak uveče.

Vremena za odmor i pripremu ove utakmice je malo, crveno-beli su u sredu popodne istrčali na teren dvorane Aleksandar Nikolić, a trener Duško Ivanović i pred ovaj meč ima dosta kadrovskih problema, jer nema i dalje Vildoze, Ivanovića, Martina, dok je nastup Bena Bentila pod znakom pitanja zbog virusa i visoke temperature:

Naša očekivanja su uvek takva da mislimo da možemo da dobijemo svaku utakmicu, pa i ovu. Monako je ekipa čija poziicja na tabeli govori sama po sebi. Fizički izvanredni,imaju odlične individualce, najviše situacija 1 na 1, odlični šuteri, izvanredni u skoku. Imaju i oni loših strana, samo videćemo da li ćemo ih sutra naći“ rekao je Ivanović koji je dodao da je nastup Bena Bentila zbog virusa pod velikim znakom pitanja.

Ognjen Dobrić: „Još jedno duplo kolo, ali navikli smo na ovaj ritam. Iza nas je teška utakmica sa Realom, ali sve snage okrećemo ka Monaku. Za jedan dan ne može mnogo toga da se uradi, ali želimo svakako da odigramo dobru utakmicu. Prvi meč u Monaku nije merilo, imamo drugačiji stav borićemo se 40 minuta, i kada budemo padali i kada budu pogađali. Monako je izuzetna ekipa, sa razlogom su na vrhu tabele, igraju odlično, fizički moćni i to koriste na najbolji način. Moraćemo da odgovorimo „tučom“ žargonski rečeno i da uvedemo utakmicu u egal“ rekao je Dobrić koji je dodao da je pomoć publike u ovakvim okolnostima sa skraćenom rotacijom izuzetno važna!

Utakmica se igra od 19 časova, KK Crvena zvezda Meridanbet moli sve da dođu ranije u halu, zbog detaljnih pretresa i pregleda na ulazima.