Podeljeni dresovi vlasnicima figitalnih “NFT dresova” KK Crvena zvezda

KK Crvena zvezda Meridianbet uručio je u utorak posle utakmice sa Realom deo kolekcije autentičnih, “figitalnih” dresova svojih omiljenih igrača.

Naš klub je ugostio većinu kupaca dresova. Vrlo uspešna akcija koja je pokrenuta tokom oktobra završila se velikim uspehom, jer su obe kolekcije (dve garniture) dresova KK Crvena zvezda Meridanbet koje su naši igrači nosili tokom prvog dela sezone rasprodate!

Podsetimo,  adidas dresovi koje su igrači nosili u prvom delu sezone od početka sezone 2022-23, zaključno sa utakmicom odigranom 30.12. sa Barselonom, imaju svog “digitalnog blizanca” u vidu digitalne imovine, sada već dobro poznatog NFT-ja.

KK Crvena zvezda je ovu akciju sproveo sa svojim partnerom ADIDAS, ali i švajcarskom kompanijom AUTHENA, koja predstavlja jednog od svetskih lidera verifikacije i autentikacije fizičke imovine blokčejn digitalnom tehnologijom. Jedan od predstavnika kompanije je Ivan Miljković, proslavljeni odbojkaš, i sa njim smo i započeli priču i napravili ceo projekat.

Svaki NFT (digitalni dres) ima svoju identičnu NFT repliku u obliku autentičnog adidas dresa KK Crvena zvezda, a digitalni i fizički dres su povezani preko NFC taga koji je prišiven na svakom pojedinačnom dresu. Postoji samo 32 unikatna dresa koje su igrači nosili na utakmicama prvih 16 kola Evrolige, i oni su povezani sa digitalnim blizancima.

Svaki serijski broj dresa je isti onaj koji je digitalno upisan u svaki jedinstveni NFT. Vlasnik NFT-ja je 100% siguran da se radi baš o tom dresu, što će potvrditi i beskontaktno očitavanje NFC taga, koji se nalazi unutar samog dresa, čime će biti povezani dres fizički i njegov digitalni parnjak NFT. Aukcija dresova je odrađena preko OpenSea.io, najpoznatije svetske platforme za trgovinu digitalnom imovinom, koja omogućuje da digitalno vlaništvo upisano u NFT-ju bude garant autentičnosti dresa.

Akcija će biti završena u četvrtak na utakmici sa Monakom, kada će svi kupci iz ove akcije dobiti svoje dresove i šortseve (kompletna garnitura) čime je KK Crvena zvezda Meridianbet kao pionir u ovom poduhvatu na svetskom nivou, završio prvu akciju potpunim uspehom!