Crveno beli doputovali u Podgoricu (nedelja 19.30h)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u Podgoricu, gde ih u nedelju očekuje derbi meč 15. kola ABA lige protiv ekipe Budućnosti.

Utakmica se igra u dvorani “Morača” sa početkom u 19:30. Ovo će biti 55. duel dva tima u regionalnom takmičenju. Trenutni skor je 29-25 za crveno-bele, ali koliko ih težak posao čeka u nedelju govori i podatak da je Budućnost 20 od svojih 25 pobeda zabeležila na svom terenu.

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet stiže u Podgoricu nakon sjajne utakmice u Beogradu protiv Monaka i ubedljive pobede 92:68, a tim će biti jači nakon povratka Luke Vildoze i za Fakunda Kampaca.

Trener KK Crvena zvezda Meridanbet Duško Ivanović: “Vraćam se, igraću utakmicu protiv Budućnosti posle čini mi se, tačno 20 godina. Podgorica je moj grad, to je moj klub, a svaki put kada uđem u dvoranu Morača za koju sam vezan, prisetim se svih onih godina koje sa prošao sa mojim saigračima. Sa druge strane, što se utakmice tiče, očekuje nas vrlo teška utakmica, ekipa Budućnosti pojačana Grinom i O Brajanom je ozbiljna ekipa koja konkuriše za najviši plasman ne samo u ABA ligi, već i u Evropi. Moraćemo da odigramo izuzetno dobru odbranu, a sa druge strane i vrlo strpljivo u napadu rekao je trener crveno-belih.

Kapiten Branko Lazić: “Ekipu Budućnosti poznajemo dobro, tim koji je ozbiljno pojačan u međuvremenu, koji igra dobro na svom terenu i jasno je da nas očekuje vrlo teška utakmica. Naši principi se znaju, za početak moramo da odigramo vrlo čvrsto u odbrani, da energija bude na visokom nivou. Polako se kompletiramo, imaćemo dovoljno vremena da se osvežimo nakon utakmice sa Monakom i spremni dočekamo ovaj izazov rekao je Lazić.

Odmah po završetku utakmice u Podgorici, crveno-beli se vraćaju u Beograd i počinju pripreme za meč sa Žalgirisom koji je na programu u petak u Kaunasu.