Kampaco dirigovao, Mitrović i Dobrić pogađali, laka pobeda u Morači

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Budućnost na gostovanju rezultatom 76:56 u derbiju 15. kola ABA lige.

ABA liga, 15. kolo
Budućnost – Crvena zvezda 56:76
(12:19, 13:18, 18:16, 13:23)
Hala: Morača (Podgorica)
Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Tomislav Stapić

Crveno-beli su u prepunoj Morači dominirali od samog starta i tako upisali petu uzastopnu pobedu u duelima sa ekipom iz Podgorice, od čega drugu u SC Morača.

Crvenu zvezdu je do trijumfa predvodio Luka Mitrović koji je blistao u prvih 20 minuta i meč završio sa 21 poenom bez promašaja iz igre, Ognjen Dobrić je dodao 18 poena, ali je igrač utakmice bio briljantni Fakundo Kampaco koji je za 26 minuta na parketu ubacio 14 poena, imao 12 asistencija i ičak osam ukradenih lopti! Devet puta je failiran za veliki indeks 34.

Kod Budućnosti je najbolji bio Erik Grin sa 14 poena, a američki košarkaš je bio jedini dvocifren u ofanzivno najslabijoj utakmici te ekipe ove sezone.

Praktično od samog starta i rezultata 4-7, tandem Kampaco – Mitrović je pokrenuo ekipu koja nije ispuštala veliku prednost, ni na poluvremenu i tokom treće i poslednje četvrtine.

Uz razigrani tandem, kome su se priključili Dobrić i povremeno Vildoza, crveno-beli su odigrali vrlo čvrsto u odbrani i na kraju primili samo 25 poena u prvom poluvremenu!

Crveno-beli su tokom treće deonice stigla do do tada maksimalnih +18, domaćin je, ispostavilo se na kraju prišao na 10 poena zaostatka, a Crvena zvezda Meridianbet stigla do rutinske pobede koja nije imala epitet derbija.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: “Veoma sam zadovoljan pobedom, kao i time kako smo igrali, kao i prijemom, divnom publikom. Sve je nekako večeras ispalo za nas dobro. Od početka smo znali šta hoćemo u našoj igri i u odbrani i u napadu. A moram kažem to prvi put ove sezone da smo igrali bez tri-četiri igrača koji nisu imali dovoljnu koncentraciju i agresivnost da igraju u dresu Crvene zvezde”, rekao je Ivanović u hali “Morača”.

Crvena zvezda Meridianbet je sada prva na tabeli ABA lige sa 13 pobeda i jednim porazom pred naredno kolo i duel sa Cedevita Olimpijom u Beogradu.

Ekipa se u Beograd vraća u ponedeljak u jutarnjim časovima.