Crvena zvezda Meridianbet u dramatičnoj završnici izgubila derbi

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet izgubili su od Partizana na svom parketu 78:79 (18:20, 19:25, 17:12, 24:22).

Najefikasniji u redovima Zvezde je bio Vildoza sa 24 poena, 23 je dodao Nedović, a dvocifren je takođe bio Dobrić sa 13 ubačenih poena.

Dobro otvaranje utakmice naše ekipe koja je preko Nedovića stigla do rane prednosti 9:6. Od tog momenta gosti prave seriju 0:8 koja im je donela vođstvo koje su održavali do kraja deonice (17:20).

U nastavku se igralo koš za koš, Zvezda je igrala na momente dobro, ali su gosti ipak sve vreme održavali od dva do pet poena prednosti jer naš tim nije mogao da uhvati napadački ritam. Crveno -beli su prišli na samo poen zaostatka (30:31), ali od tog momenta Partizan preuzima kontrolu nad utakmicom što im donosi osetnu prednost na poluvremenu (37:45).

Dvocifreni u ovom delu igre su bili Nedović sa 14 i Vildoza sa 11 postignutih poena.

U trećoj deonici crveno-beli su se bolje snalazili, te se prednost gostiju topila, ali do potpunog preokreta nije došlo. Parrizan je pred poslednju deonicu imao tri poena prednosti (54:57).

Crveno-beli su konstantno prilazili na poen, dva zaostatka, čak su imali i napade za vođstvo, međutim do preokreta i pobede nije došlo. Rezultat na kraju je bio 78:79, a vrlo važnu trojku koja donosi Crvenoj zvezdi bolji medjusobni skor u eventuanom krugu postigao je Nedović.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Holand, Vildoza 24, Lazarević 2, Mitrović 2, Lazić, Dobrić 13, Ivanović 2, Nedović 23, Marković, Kuzmić, Petrušev 8, Bentil 2;

Partizan: Egzum 20, Ledej 20…

Crveno-bele očekuje vrlo naporna nedelja i tri utakmice u rasponu od samo 6 dana. Već za dva dana sledi meč regionalne lige protiv FMP-a, dok se sledeće nedelje igra duplo kolo u Italiji gde će naša ekipa gostovati Virtusu i Milanu (utorak i četvrtak).