Crveno-beli doputovali u Bolonju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u ponedeljak u prepodnevnim časovima u Bolonju gde ih u utorak očekuje prvi od dve utakmice duplog kola protiv Virtusa.

Meč se igra u dvorani „Virtus Segarfredo Arena“ sa početkom u 21 sat, i biće drugi duel dve ekipe u ovom takmičenju nakon pobede crveno-belih u Beogradu 83:74.

Crvena zvezda nije imala previše vremena za odmor, ovo će biti treća utakmica u rasponu od samo 4 dana za naš tim.

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović:

„Očekujem potpuno drugačiju utakmicu od one koju smo odigrali u Beogradu, jer tada za Virtus nisu igrača dvojica vrlo važnih igrača Teodosić i Šengelija. Ponavljam, očekujem od igrača da pokažu veće strpljenje koje nam je nedostajalo na prethodnim utakmicama koje smo igrali. Taj napredak u tom segmentu se video već u nedelju, ali moramo bolje i sa mnogo energije da igramo u toj utakmici“ rekao je trener crveno-belih.

Luka Mitrović: „Teško gostovanje kao i svako u EL. Nadam se daćemo izvući pouke iz prethodnih mečeva gde nismo koristili neke šanse. Dobro kada brzo imate priliku za popravni radujemo se tom meču idemo na duplo kolo i utakmice u Italji ali im se radujemo i očekujem da pružimo dobru igru.

Nikola Ivanović: „Okrenuli smo se potpuno utakmici sa Virtusom u Bolonji. Izuzetno je naporno igramo svaka dva dana. Imali smo neke tesne poraze u prethodnom periodu, ali nadam se da možemo da ponovimo igru koju smo prikazali protiv Virtusa u Pioniru. Idemo utakmicu po utakmicu. Ekipa smo koja ima poene u rukama, neke stvari o kojima moramo da povedemo računa u poslednje vreme je odbrana, neki detalji…Lično nisam idealno, ali kroz utakmice i jake treninge pokušavam da se što pre vratim“ rekao je Nikola Ivanović.

Ekipa će u ponedelja u večernjim časovima odraditi trening u dvorani u Bolonji, a put za Milano predviđen je u sredu u jutarnjim časovima.