Nagrada za naše košarkaše u kolicima

Krajem januara u Beogradu održana je svečana manifestacija na kojoj su proglašeni najbolji sportisti sa invaliditetom Beograda za 2022. godinu. KKK Singidunum Crvena zvezda poneo je nagradu najuspešnijeg kluba u ekipnim sportovima!

Za najboljeg sportistu proglašen je Petar Milenković (poverlifting) dok je najuspešniji kolektiv u pojedinačnom sportu Streljački klub OSI Pobednik.

Plakete najboljima uručila je na svečanosti predstavnica Sekretarijata za sport i omladinu Vesna Zirić.

Ono na šta smo posebno ponosni jeste nagrada za Visoko sportsko dostignuće koja je pripala reprezentativcima Srbije košarkaša u kolicima, među kojima je čak 8 igrača našeg kluba KKK Crvena zvezda Singidunum, osvajača EP C divizije: Željko Likić, Zoran Jeremić, Draženko Mitrović, Goran Vezmar, Filip Jovanović, Lazar Makulović, Nemanja Vukašinović i Željko Ćirković kapiten reprezentacije.

Plakete je uručila Aleksandra Čamagić iz Sekretarijata za socijalnu i Boračku zaštitu.

Kapiten crveno-belih Željko Ćirković ovom prilikom je istakao: “Veliku zahvalnost dugujemo Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograda koji je prepoznao naše napore u cilju unapređenja ovog atraktivnog sporta, a na nama je obaveza da budemo još bolji i na svaki način promovišemo prave vrednosti.