Crveno-beli u Milanu (Mediolanum Forum 20.30 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet doputovali su u sredu u Milano gde ih u četvrtak očekuje meč 23.kola Evrolige sa ekipom Armani Exchange (Olimpija).

Crveno-beli na parket „Mediolanum Foruma“ izlaze u 20.30 časova.

Nakon neubedljive igre u Bolonji, ekipa Crvene zvezde Meridianbet za početak želi da odigra čvršću i jednostavno, bolju utakmicu od one protiv Virtusa:

Očekuje nas protivnik koji ima izuzetno jak i kvalitetan tim čija pozicija na tabeli zbog brojnih povreda ne oslikava njihovu pravu snagu. Videli smo je u Beogradu gde su nas pobedili, videli smo je i protiv Baskonije pre nekoliko dana. U ovako izjednačenoj sezoni, njihove ambicije pored svih problema se ne smanjuju, o čemu govori i angažovanje Nejpira uz sve kvalitetne igrače koje već imaju, od kojih se neki polako vraćaju u sastav nakon povreda… Moraćemo daleko bolje nego u Bolonji u svim segmentima“ rekao je trener crveno-belih Duško Ivanović.

Luka Vildoza: Nisu u najboljoj poziciji gledajući samo tabelu, ali ona ne dočarava kvalitet tog tima, i kako igraju. Nisu imali sreće sa povredama, ali i dalje ulažu, dovode nove igrače poput Šabaza Nejpiera. Biće vrlo teška utakmica, posebo jer igraju na svom terenu, a mi smo u seriji do tri poraza. Međutim, borićemo se sa mnogo energije jer je ova liga vrlo izjednačena ove sezone“ rekao je VIldoza.

Crveno-bele nakon ovog mini ciklusa i čak 4 utakmice u rasponu od samo 6 dana, očekuje nešto „mirnijih“ 7 dana, utakmice sa Igokeom u nedelju u Beogradu i gostovanje Makabiju u Tel Avivu narednog četvrtka.