VELIKA POBEDA CRVENE ZVEZDE U TEL AVIVU!

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet savladali su Makabi na gostujućem parketu rezultatom 86:89 (18:18, 16:26, 21:25, 31:20). Crveno-beli su ponovo ispustili veliku prednost, ali su u neizvesnoj završnici ipak sačuvali prednost i zasluženo slavili.

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde koja je odigrala izvanrednu utakmicu na terenu na kome je od gostiju slavila samo Barselona, bio je fantastični Nemanja Nedović sa 28 poena, dok su ga pratili  odlični Mitrović sa 15l4 poena (6 skokova) i Dobrić koji je dodao poen manje. Dvocifreni su bili još Petrušev 12 i Vildoza 10 koji je bio izuzetno miran sa linije penala i ubacio izuzetno važna četiri penala

Zvezda je dobro otvorila meč serijom 5:0 koju je svojim poenima napravio Ognjen Dobrić. Makabije je nakon toga vrlo brzo pronašao svoj ritam te je vođstvo prebacio na svoju stranu (11:8). Vrlo raspoložen je bio Nemanja Nedović koji je po ulasku na parketu sredinom četvrtine vezao 8 poena za našu ekipu, a prva deonica je završena rezultatom (18:18).

Nedović u istom ritmu otvara drugu deonicu, te u vrlo kratkom periodu ubacuje novih 10 poena, a naša ekipa pravi seriju 5:15 kojom odlazi na dvocifrenu razliku (23:33). Makabi je uspeo da priđe (30:35), ali to Zvezdu nije omelo u igri koja je u ovim trenucima bila sjajna. Crveno-beli su ponovo odlepljuju na maksimalnih 14 razlike (30:34), međutim na poluvremenu je razlika bila nešto manja 34:44.

Najefikasniji u ovom delu meča je bio sjajni Nedović sa 18 poena, dok ga je prario Dobrić koji je ubacio 10.

Gosti su od starta drugog poluvremena pokušavali da se vrate u meč, ali Zvezda je sve malete odbijala. Odličnom igrom u napadu crveno-beli ponovo dolaze do ubedljive prednosti od 16 razlike (41:57). Sjajne minute je imao Luka Mitrović koji je postizao poene preko ofanzivnih skokova u napadu. Makabi je bezuspešno pokušavao da smanji razliku što im nije pošlo za rukom (55:69).

Zvezda nas je navikla ove sezone da igra neizvesne završnice, pa je tako biko i ovaj put. Makabi je uspeo da stigne dvocifrenu prednost naše ekipe i da dođe na posed zaostatka. Pobedu našoj ekipi u tim trenucima je doneo hladnokrvni Vildoza poenima sa slobodnih bacanja, te je Zvezda došla do velike pobede 86:89.

KK Crvena zvezda Meridianbet: Vildoza 10, Lazarević, Mitrović 14, Lazić 2, Martin, Dobrić 13, Ivanović 3, Ilić, Nedović 28, Kuzmić 5, Petrušev 12, Bentil 2;

Makabi: Boldvin 38…

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: “Mislim da smo igrali jako dobro tokom 35 minuta ove utakmice, ali poslednjih pet imali smo nekih problema kao i u nekim prethodnim mečevima u napadu. Međutim, naša odbrana bila je dobra, ali u nekim ključnim čistim situacijama bili smo dobri”.

Nemanja Nedović “Ne znamo normalno da pobedimo utakmicu, uvek imamo neku dramu i zbog toga treba da se zabrinemo. Ja sam mnogo bolji šuter od tih 23 odsto za tri koje imam i nadam se da ću sada uhvatiti ritam. Sada hvatamo voz za Top 8“, rekao je Nedović posle meča.

Sledeći meč naša ekipa igra u nedelju protiv Zadra, a nakon toga sledi put u Niš na Kup Radivoj Korać.