Crveno – beli otputovali u Niš, prvi rival Borac (četvrtak 18 časova)

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet otputovali su u sredu u popodnevnim časovima u Niš gde ih očekuje završnica Kupa Radivoja Koraća.

Trener Duško Ivanović nakon odluke čelnika kluba da ekipa ipak brani trofej u Nišu, odlučio se da na završni turnir povede sledećih 13 igrača:

1 – Luka Vildoza,
2 – Stefan Lazarević,
7 – Fakundo Kampaco,
9 – Luka Mitrović,
10 – Branko Lazić (kapiten ekipe),
12 – Hassan Martin,
13 – Ognjen Dobrić,
22 – Dalibor Ilić,
26 – Nemanja Nedović,
27 – Stefan Marković,
32 – Ognjen Kuzmić,
33 – Filip Petrušev,
50 – Ben Bentil;

Ekipa Crvene zvezde Meridianbet prvi meč u Nišu igraće u četvrtak sa početkom u 18 časova protiv ekipe Borca.

Zbog toga, brojnim okupljenim medijima, Ivanović se obratio i fokusirao na prvu utakmicu:

Da bismo imali šansu da osvojimo Kup moramo da dobijemo prvu utakmicu. I onda samo razmišljamo o Borcu iz Čačka”, izjavio je Ivanović i osvrnuo se na Lazarevića i Martina. Prvi je dobio jak udarac u Zadru ali će biti spreman za utakmice u Nišu, dok je Martin ponovo u timu nakon teške povrede kolena u Evroligi, i prema rečima našeg trenera, „ ne u totalnoj formi“ ali spreman za turnir.

I pored činjenice da je ekipa Crvene zvezde jedan od favorita, Ivanović poziva na oprez:

Kup je jedno specifično takmičenje. Jedna utakmica, svako svakog može da dobije. Moramo da budemo fokusirani. Znamo kakav je Borac, to je iskusna ekipa, svi su dobri šuteri, imaju sada i Gagića koji igra dobro na niskom postu…Ako hoćeš da osvojiš titulu moraš da pobediš tri protivnika, da li je četvrtfinale, polufinale ili finale. Svejedno je, nema veze”, kazao je Ivanović, te se osvrnuo i na to da prvi put igra eliminacionu utakmicu u mandatu u crveno-belima.

Drugačije je zato što je to motivacija za sve. Svi vide svoju šansu i, realno, svi imaju šansu. To je samo jedna utakmica i neko može da ima loš dan, a neko super dan. Sve je moguće, zato je Kup i interesantan”.

Fakundo Kampaco biće ogromno pojačanje za crveno-bele, po prvi put igraće i eliminacione utakmice u dresu Crvene zvezde Meridianbet:

Osećam se srećno zbog Kupa koji dolazi, dobro smo se spremali, sada je vreme da igramo, moramo da mislimo na prvu utakmicu, ne treba ništa drugo da razmišljamo. Prva utakmica je u četvrtak. Svaki put kada imaš priliku da igraš za važan meč, uvek je važno, nikada ne znaš kada ćeš sledeći put igrati za nešto veliko. Uživaćemo u Kupu i daćemo sve na terenu. Mi smo jedan od kandidata, igramo pod pritiskom, ali nekada je dobro da imate pritisak, uživamo kada igramo pod takvim okolnostima“ rekao je Kampaco.

Nemanja Nedović: “Čeka nas Borac, imamo vremena par dana da pripremimo utakmicu, ali i celokupan Kup. Specifična situacija, ali znam da će biti sjajna atmosfera. Mislim da je lepo igrati u Nišu, ja sam igrao jednom tamo. Sećam se da je bilo baš lepo za igrati. Drugačije su lopte, ostalo je sve isto”, počeo je Nedović.

Bek crveno-belih je u sjajnoj formi i na poslednja tri meča ubacio je čak 77 poena.

Nadam se da ću nastaviti sa dobrom formom, radim svaki dan sa tim ciljem, ne samo za Kup, već za ceo ovaj period koji je jako bitan za klub.

U slučaju plasmana u polufinale, taj meč na programu je u petak od 21 sat, a eventualno finale igra se u subotu u istom terminu od 21 sat u niškoj dvorani „Čair“.