Veliki pad u poslednjih 5 minuta i poraz u Minhenu

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet poraženi su u Minhenu od Bajerna 87:80 u utakmici 26.kola Evrolige.

Porazom u Audi Domu crveno-beli su značajno umanjili šanse da se eventualno plasiraju u TOP 8 fazu, pošto je Crvena zvezda sada na učinku od 11 pobeda i 15 poraza.

Utakmica čiji opis može da stane u poslednjih pet minuta, jer je nakon izjednačenog prvog poluvremena u kome su se ekipe smenjivale u vođstvu (poluvreme 41:38) naš tim vodio 9 razlike u 35.minutu nakon sjajne epizode Nedovića, ali su dozvolili ogroman i neobjašnjiv pad i doživeli poraz.

Vladimir Lučić je pogađao za tri, uz to lopta nije htela u koš u napadu Zvezde, i prednost se sve više smanjivala. Preokret Bajerna je doneo Kori Volden trojkom na manje od dva minuta do kraja.

Posle toga povratka u igru nije bilo moguće i Zvezda je tako izgubila dobijenu utakmicu, čime je smanjila svoje šanse da se nađe u top osam.

Najefikasniji u porazu Zvezde je bio Luka Vildosa sa 18 poena, Kampaco je imao 16, dok je Nemanja Nedović upisao 15 poena.

Kod Bajerna Vinston i Lučić su zabeležili po 20 poena, dok je Nils Gifaj dodao još 11.

C
rvena zvezda Meridianbet: Vildoza 18, Lazarević 3, Kampaco 16, Mitrović 5, Martin 8, Dobrić 3, Ivanović, Nedović 15, Marković, Kuzmić, Petrušev 10, Bentil 2;

Trener KK Crvena zvezda Meridianbet Duško Ivanović: “Jasna demonstracija da se košarka igra 40 minuta, a ne 37, 38, 39… Još neke utakmice smo izgubili ovako, kao protiv Žalgirisa. Imamo prednost i onda čekamo da vreme prođe, ne igramo agresivno, padnemo u odbrani. Moramo da imamo fokus 40 minuta. Nade nisu ugašene. Zvezda se neće predati. Nikada se ni ja ne predajem, neće ni ova ekipa. Do poslednjeg momenta. I kad ne budemo imali snage, ako dođe do toga da nemamo šanse, isto ćemo se boriti. Najviše zbog ove publike koja nas svuda prati. To je dodatni motiv i razlog da budemo baš tužno zbog navijača”, zaključio je Duško Ivanović.

Crvena zvezda Meridianbet u sledećem kolu igra protiv Anadolu Efesa na svom parketu, dok će Bajern u narednom meču na svom parketu dočekati Asvel.